YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 14:39

GEBZE`DE KAR ALARMI

A
A
A
GEBZE`DE KAR ALARMI

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı, Gebze Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürlükleri ekiplerini teyakkuza geçirdi. Belediye ekipleri kentin ana arterlerinin yanı sıra cadde sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.
Gebze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşlerine bağlı ekipler, dün ilçeyi etkisi altına alan kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Kentin ana arterleri başta olmak üzere ara sokak ve caddelerde tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Araç ve yaya trafiğinin kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için ekipler kentin merkezi noktalarında tuzlama çalışması başlattı.
Gölcüönü, kent meydanı, kaymakamlık ve diğer kamu kurum-kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde temizlik işleri müdürlüğü ekipleri kaldırım ve yaya geçitlerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Etkisini sürdüren kar yağışına karşı 24 saat hizmet veren Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 10’ar kişilik ekipler kent genelinde buzlanmaya karşı şu ana kadar 100 ton tuz kullandı. Kentin her noktasına müdahale eden karla mücadele ekipleri, yolların kapanmasına engel oluyor. Hazır tutulan nöbetçi ekipler, buzlanma tehlikesi yaşayan cadde ve otobüs güzergahlarında tuzlama çalışmalarına devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.