GENEL - 29 Ocak 2012 Pazar 11:56

KIŞ AYLARI FAZLA KİLO HABERCİSİ

A
A
A
KIŞ AYLARI FAZLA KİLO HABERCİSİ

Kış aylarının fazla kilo habercisi olduğu belirtildi. Hareketsizliğin kilo aldırdığını anlatan Dr. Muzaffer Polat, "Kış aylarında evlerinde fazlasıyla oturan bayanların kilo alması erkeklere oranla daha kaçınılmazdır" dedi.
Bilhassa, ev işlerinden başka şeylerle uğraşmayan bayanlarda en önemli konunun yedikleri besinlerin eritilmemesi olduğunu belirten Polat, şöyle konuştu: "Her gün bu durum devam ettiği için haliyle kilo almaya dönüşür. Bu durum bir çok hareketsiz erkek içinde geçerlidir. Alınan yağlarda birikim olur. Kış aylarında kilo almamak için çok dikkatli olunmalı. Evde yenilen yemeklerin dışında dışarıda yenilen her şeydeki kalorinin iyi bilinmesi gerekiyor. Kışın fazla iştahlı olmamalı." Dışarıda satılan unlu
tatlılardan elden geldiği kadar kaçınılması gerektiğini belirten Polat, şunları söyledi: "Evlerde yapılan ve dışarıda yenilen fazla kalorili şeylerden kaçınılmalı.Bilhassa tatlılardan uzak durulmalı, içilen çaylar şekersiz içilmeli, börek ve pastalar yiyilmemeli. Eğer bu şekildeki öneriler uygulanırsa yaz aylarına aşırı kilolu girilmez."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir