YEREL HABERLER - 30 Ocak 2012 Pazartesi 16:11

`EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER` SERGİLENDİ

A
A
A
`EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER` SERGİLENDİ

Melikgazi Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nın 2011-2012 ilk döneminde kursiyerler tarafından hazırlanan ve 3250 parça eserden oluşan El Sanatları Sergisi düzenlenen tören ile açıldı.
Melikgazi Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen ve Şube Müdürleri, AK Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Belediye olarak yol, kaldırım, park, sosyal tesis gibi hizmetleri yapmakla birlikte, eğitime, kültüre ve spora verilen önemin gösterme adına Mesleki beceri kursları düzenleyerek her yıl binlerce vatandaşı sertifikalı kalifiye elemanı olarak iş piyasasına kazandırdıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, "17 bölgede, 22 branş da 3250 kursiyerimiz bu kurslarımızda eğitim görmüştür. Bu kurslarımız ev tekstili, kurdele nakışı, pul boncuk, aşçılık, makine nakışı, iğne oyası, kilim, kuaförlük, cilt bakımı gibi kursların yanı sıra Osmanlıca, İngilizce, diksiyon, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe ve çocuk bakıcılığı kurslarımızdır. Melikgazi Belediyesince mahalleler de yaptığımız sosyal tesislerde günde yaklaşık 4 bin kişiye hizmet vermekteyiz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, zamanında burada belediye başkanlığı yapmış biri olarak Melikgazi Belediyesi’nin nasıl çalıştığını iyi bildiğini, çalışkan, gayretli ve durmadan bir şeyler üreten bir belediye olduğunu belirterek kültür ve sanat çalışmaların geniş bir yelpazede hizmet verildiğini ve bundan dolayı da emeği geçenleri kutladığını söyledi.
Sergi açılışının ardından, kursiyerlerin yaptığı bir birinden güzel el emeği göz nuru eserleri büyük bir titizlik ile inceleyen davetliler kurs öğretmenlerinden eserlerin nasıl yapıldığına dair bilgiler aldılar. Sergi gezisi sonrası katılımcılara yine Kayseri Mutfağı kursiyerlerince yapılan tatlı ve pasta ikramında bulunuldu.
İlk gün oldukça kalabalık bir davetli topluluğunu ağırlayan ve katılımcıların beğenisi kazanan sergi 04 Şubat 2012 tarihine kadar 09.00- 16.30 saatleri arasında gezilebileceklerdir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 18 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 6 öğretmenin gözetiminde 36 öğrencinin aktif katılımıyla 18 projenin sunulduğu fuarın açılış programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Şube Müdürü Emel Bayer, okul müdürleri, diğer okullardan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gezen ziyaretçiler öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri inceleyerek detaylı bilgi aldı. Proje koordinatörü Didar Rübeyda Ramadan ve öğrencileri ile birlikte yapay zekanın etik olup olmadığının araştırılmasını, Scrach kodlama programında Matematik ders oyununu, 3 boyutlu düşünebilmenin yanında 3D dünyasında gezip keşif yapıp inşa etmeyi sağlayan ve kendi mahalle tasarımını yapan, buğday ununa alternatif muz kabuğundan un elde ederek atık gıdanın engellenmesi, Metaverse evrenlerinin meta alışveriş gibi evrenlerin tanıtımını, geometrik şekillerin somutlaştırmayı amaçlayan projeleri; Fen Bilimleri Öğretmeni Dudu Durğan ve öğrencileri rüzgar enerjisinden ev elektriği enerjisi üreten projesi; Türkçe Öğretmeni Özlem Cabbar Gül ve öğrencileri Manisa iline ait yöresel kelimelerle sözlük ve oyun projesi; İngilizce Öğretmeni Nesibe Öztürk Gürlekoğlu ve öğrencileri İngilizce dil eğitiminde web2 araçlarının kullanımı ile ilgili ve değerler eğitimi konulu projeleri; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Dilek Zoroğlu ve öğrencileri yaşanabilir, yenilenebilir enerji ile sürdürülebilir yaşam merkezleri projeleri; Bilişim Öğretmeni Metehan Başpınar ve öğrencileri hassas sensör ile park eden araç ve robot tasarımları; Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Çiçek ve öğrencileri soba (karbonmonoksit) gazını bildiren cihazın kullanımı, tarımda sulama için elektrik enerjisine alternatif güneş enerjisi kullanma ve güneş enerjisi ile hareket eden araç tasarladı. İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş projeler hakkında bilgi alırken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.