GENEL - 31 Ocak 2012 Salı 11:24

SİVAS`TA 345 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

A
A
A
SİVAS`TA 345 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas’ta dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 345 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas’ın Suşehri ilçesinde de etkili olmaya başlayan kar yağışı aralıksız yağmaya devam ederken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti.
Sivas’ta dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken kent genelinde 345 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı yolları açma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca Mursal İl Yolu Ayrım - Divriği - Arapkir Devlet Yolu, Suşehri - Şerefiye - Zara İl Yolu, Suşehri - Refahiye Ayrım - İmranlı İl Yolu’nun da ulaşıma kapandığı bildirildi. Öte yandan Sivas’ın Suşehri ilçesinde de etkili olan kar yağışı
hayatı olumsuz etkiliyor. Sivas - Suşehri arası ulaşımın sağlandığı Geminbelin’de ise kar karlığının bir metreyi geçtiği belirlendi. Aşırı kar yağışıyla mücadele etmeye çalışan Suşehri Belediyesi ekipleri, ana arter yolları kepçe ve greyderlerle açarken karla mücadele ekipleri de Sivas caddesi üzerinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Suşehri caddeleri insan yerine başıboş köpeklere kaldı. Suşehri Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda ise boş sandalye ve masaların üzerini dolduran kar ilginç
manzaralar ortaya çıkarttı. D - 100 karayolu üzerinde Akcaağıl köyü rampasında zincirsiz çıkmaya çalışan bazı TIR sürücüleri direksiyon hakimiyetini kaybedince, D - 100 karayolunun bir şeridini trafiğe kapattı.
İlçeye bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı, acil durumlar için ilçe özel idare müdürlüğü ekiplerinin hazır bekletildiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir