GENEL - 31 Ocak 2012 Salı 17:08

DÜNYA REKORTMENİ NORVEÇLİ KAŞİFTEN BÜYÜK JEST

A
A
A
DÜNYA REKORTMENİ NORVEÇLİ KAŞİFTEN BÜYÜK JEST

24 günde 610 km yol kat ederek tek başına ve destek almadan Güney Kutbu’na giden dünya rekortmeni Norveçli kaşif Christian Eide, Eyüboğlu Koleji öğrencileri tarafından kendisine hediye edilen Eyüboğlu bayrağını Güney Kutbu’na ulaştırdı.
Güney Kutbu’na tek başına ve destek almaksızın 24 günde ulaşarak, yeni bir dünya rekoru kıran Norveçli kaşif Christian Eide, ülkemize özel olarak davet edilerek 21 Ekim 2011’de Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nı ziyaret etti ve öğrencilere nefes kesen olağandışı yolculuğunu anlattı. Konuşma sonrasında ise öğrenciler, Güney Kutbu’na götürmesi için Christian Eide’a Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın bayrağını hediye ettiler.
Bir süre önce yola çıkan Eide, 24 günlük zorlu yolculuğun ardından Güney Kutbu’na ulaşmayı başardı ve öğrencilerin kendisine hediye ettiği Eyüboğlu Eğitim Kurumları bayrağını Güney Kutbu’na dikti. Christian Eide, yolculuk süresince -35 dereceye varan soğuk hava koşulları nedeniyle Güney Amerika ve Antarktika’da 18 gün bekleme süresi dışında yolculuğun planlandığı gibi gerçekleştiğini belirtti.
Christian Eide bu zorlu yolculuğun ardından, 100 yıl önce Güney Kutbu’na ulaşan Norveçli kaşif Roald Amundsen’in buzdan heykeli ve Güney Kutbu küresinin önünde, elinde Eyüboğlu bayrağıyla objektife mutlulukla gülümsedi.
Christian Eide Güney Kutbu yolculuğu ile ilgili öğrencilere bir de öneride bulundu. Fiziksel özelliklerin bu tür aktiviteler için çok önemli olduğunu belirten Norveçli kaşif, genç yaşlarda temel antrenmanları yapmanın kişinin ileriki yaşamında büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.
CHRİSTİAN EİDE KİMDİR?
Birçok macera fanatiğinin ve özellikle Güney Kutbu meraklılarının yakından takip ettiği Norveçli Christian Eide, Norveçli kaşif Roald Amundsen ve ekibinin 20 Ekim 1911 tarihinde başladıkları ve 14 Aralık 1911 tarihinde ulaştıkları Güney Kutbu’na erişim yolculuğunu, geçtiğimiz yıl 100. yıl anısına aynı rotayı takip ederek yineledi. Eide, bu yolculuğun sonunda Güney Kutbu’na tek başına, destek almaksızın ulaştı ve yeni bir dünya rekoru kırdı. Christian Eide, Güney Kutbu’na 24 gün 1 saat, 13 dakikada
ulaştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.