GENEL - 09 Şubat 2012 Perşembe 13:19

KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ

A
A
A
KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ

Gaziantep’e ’Gazilik’ unvanı verilişinin 91. yıldönümü dolayısıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen "Kırk Ney Bir Nefes" adlı neyzen grubunun gösterisi binlerce kişinin katılımıyla dolu dolu geçti.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) gerçekleşen nefes kesen ’Ney’ dinletisine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin,
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Çoşkun, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda sanat sever vatandaş katıldı.
Gaziantep’i sanatçılarla ve sanat severlerle buluşturmaya devam eden Şehitkamil Belediyesi, bu organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. Gaziantep’e ’Gazilik Unvanının’ verilişinin 91. Yıl dönümü dolayısıyla farklı bir ilke imza atan Şehitkamil Belediyesi İki neyzenin bile aynı akordu tutturması çok zorken Kırk neyzen bir araya gelip tek nefes olarak aynı akordu üfleyerek sanatseverlerin akıllarını başlarından aldı.
"Aziz Şenol Filiz hocamın eşliğinde Anadolu’nun dört bir yanından gelip bizlere bu güzel dinletiyi sunan tüm dostlara teşekkür ediyorum" diyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bugünün bir önemi var. 8 Şubat Gaziantep’e Gazilik unvanının verilişinin 91. yıl dönümü. Gaziantep’e Gazi’lik unvanının verilirken nelere dikkat edildi. Gaziantep savunması devam ederken henüz Gaziantep kurtulmazdan önce Gaziantep Gazilik unvanını aldı. Bunun sebebi bu millet çocuğuyla, büyüğüyle küçüğüyle, tek nefes
olarak bu memleketi savundu. Bugün Anadolu’nun dört bir tarafından gelen dostlarımız, hep bir ağızdan tek bir sesi üflediler. Bizlerde bundan sonraki süreçte millet olarak hep birlikte, manevi değerlerimize sahip çıkarak tek yürek tek nefes olduğumuz müddetçe inşallah Gaziantep savunması gibi ülkemizde Dünyadaki lider ülke olacaktır. Bu organizasyonda bizlerden desteğini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Böylesine güzel bir anı hep birlikte yaşamaktan çok bahtiyar olduğunu dile getiren Kırk Ney Bir Nefes projesinin mimarı, usta neyzen Aziz Şenol Filiz ise, "Gaziantep’in Gazilik unvanının verilişinin yıldönümünde burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duydum. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi Gaziantep’e yakışan çok güzel bir merkez olmuş. Bizim bu konuda vurgulamak istediğimiz şey, izleyicilere 40 kişinin gönül akordunu yansıtabilmekti. Buraya kadar gelip bizlere zaman ayıran ve bütün salonları
dolduran değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki (ŞKM) tüm salonları dolduran vatandaşlar organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını dile getirerek, "Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nin bu güzel sanatsal motifleri içerisinde Kırk Neyin çıkardığı sesi duymak ve geçmiş yılları hafızamızda canlandırdı. Tatlı bir zevk bıraktı bizlerde. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."