YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 12:39

HAKKARİ`DE BİLGİ YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

A
A
A
HAKKARİ`DE BİLGİ YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen bilgi yarışması büyük ilgi gördü.
2011-2012 eğitim ve öğretim yılı dönem sonu etkinlikleri kapsamında İl Kültür Merkezi’nde 3 ayrı şubenin katılımıyla düzenlenen bilgi yarışmasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 15 sorunun sorulduğu ve her bir sorunun 10 puan sayıldığı yarışmada öğrencilere genel kültür soruları soruldu. Yarışmada 9. sınıflardan 4 şube, 10. sınıflardan 5 şube ve 11. sınıflardan 3 şube yarıştı. Yarışma sonunda 9/B, 10/B ve 11/A sınıfları dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilere Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi Suvar
Kara ve öğretmenler tarafından onur belgesi ve değişik hediyeler verildi.
BİLGİ YARIŞMASI KONSER HAVASINDA GEÇTİ
Bilgi yarışması arasında bazı öğrenciler sahneye çıkarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Yerel sanatçı Mahmut Duman’ın da sahne aldığı bilgi yarışmasında öğrenciler halay çekti. Adeta bir konser havasında geçen organizasyonun Hakkari’de yapılan en iyi yarışmalardan biri olduğunu belirten öğrenciler, okul yönetimine böyle güzel bir etkinliği düzenledikleri için teşekkür etti.
Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi Suvar Kara ise, amaçlarının öğrenciler arasında bilgi paylaşımını sağlamak olduğunu belirterek, "Okulumuzda şubeler arasında bilgi yarışması düzenledik. Amacımız çalışma rekabetini artırmak ve öğrenciler arasındaki kaynaşmayı pekiştirmektir. Düzenlediğimiz bilgi yarışmasına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Güzel bir atmosferde geçen yarışmada dereceye giren öğrencileri onur belgesi ve değişik hediyelerle ödüllendirdik" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta kar kalınlığının 7 metreyi bulduğu yolda çalışma Muş’ta kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için 7/24 esasına göre çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin mart ayının son günlerinde kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için başlattığı çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu coğrafyada çığ riskine rağmen 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkisinde 3 gündür görev yapan ekipler, yolu kısa sürede açmayı hedefliyor. 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı ve köylülerin alternatif olarak kullandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için gece gündüz çaba gösteren ekipler, yaklaşık 3 aydır kapalı olan ve kar tabakasının oldukça sertleştiği yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Karın iş makinesinin boyunu aştığı yolda çalışmalarını sürdüren iş makinesi operatörü Kerem Çakır, 25 yıldır karla mücadelede yer aldığını belirterek, "Ben 25 yıldır iş makinesi operatörlüğü yapıyorum. Burada çığ tehlikesi var. Geçen günlerde bir çığ tehlikesi geçirdik. Üçevler grup köy yolunun Çavuştepe mevkisinde karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Şu anda ovada çiçekler açmış, biz de burada karla mücadelemize devam ediyoruz. Yer yer 6-7 metre kar var. Kar çok sert. Makine çok zorlanıyor. Günde 2-3 kilometre yol açabiliyoruz. Burası rampa. Gece gündüz çift vardiya çalışıyoruz. Biz saat 18.00’dan sonra işi bırakacağız, gece vardiyası gelecek. İki güne kadar yolu ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Gördüğünüz gibi iş makinesine 4 zincir taktık. İş makinesi zincirli olmasa gidemeyiz. Aşırı bir rampamız var. Her yerde ilkbahar mevsimi yaşanırken biz karla mücadele ediyoruz. Muş’un en yüksek mevkilerinden biri" şeklinde konuştu.