GENEL - 12 Ocak 2012 Perşembe 16:35

HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ, MEMUR SEN GENEL BAŞKANI GÜNDOĞDU`YU KABUL ETTİ

A
A
A
HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ, MEMUR SEN GENEL BAŞKANI GÜNDOĞDU`YU KABUL ETTİ

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "12 Eylül’den hesabı 12 Eylül 2010’da sorabilmeyi ancak başarmışız. 12 Eylül 2010 referandumunun üzerinden bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen niçin Kenan Evren’den, Tahsin Şahinkaya’dan yeni hesap sormaya başlıyoruz" dedi.
HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu makamında kabul etti. Gündoğdu, hazırladıkları anayasa önerilerini Has Parti ile de paylaşmak istediklerini söyledi. Kurtulmuş konuşmasında, ’’Bu anayasa ne şekilde yapılırsa yapılsın, ertesi gün bu anayasanın meşruiyet tartışmaları başlayacaktır. Önümüzdeki 4-5 yıllık süre içerisinde Türkiye bütün meşruiyet tartışmalarını ortadan kaldıracak en meşru yol olan Anayasa Meclisi ile yeni bir anayasa yapmaya mecbur kalacaktır.
Parlamento içerisinde temsil edilen siyaset tam tabiri ile oyunda oynaştadır. Her hafta ya da en geç iki haftada bir çok önemli bir konuyu gündeme getirip affedersiniz mahalle kahvesinde sohbet eder üslupla kavga, küfür, kafir gidiyorlar ondan sonra bütün meseleleri, önceden rafa kaldırıyorlardı şimdi çöp tenekesine atıyorlar’’ dedi.
"12 Eylül’den hesabı 12 Eylül 2010’da sorabilmeyi ancak başarmışız. 12 Eylül 2010 referandumunun üzerinden bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen niçin Kenan Evren’den, Tahsin Şahinkaya’dan yeni hesap sormaya başlıyoruz" diyen Kurtulmuş şunları kaydetti:
"Kaldı ki 28 Şubat gibi, 27 Nisan Muhtırası gibi her ikisi de son derece köklü etkileri olan iki tane önemli sürecin komutanlarından daha hesap sorabilmiş değiliz. Nerede 28 Şubat’ın anlı şanlı Çevik Bir paşası- Nerede 27 Nisan’ın ’Muhtırayı ben yazdım’ diyen Yaşar Büyükanıt Paşası- Sanki iktidar partisi bu isimleri diline bile almıyor. Anamuhalefet de şükür bunu, dün söylemiş. Niye bunlardan hesap sormuyorsunuz- Hesap kişisel bir intikam, kişisel bir hesap değil. Eğer bu ülke hiç kimsenin bir daha
aklından ihtilal yapmayı geçiremeyeceği, hiç kimsenin bir andıç hazırlamayı aklından geçiremeyeceği bir ülkeyi yeni anayasası ile kurmaya başlamazsa bu ülkeye yazık olur. Biz daha çok 27 Nisan’ları 28 Şubat’ları konuşuruz. Benim buradaki temel eleştirim; 12 Eylül’ün ve 28 Şubat’ın kayığına binenler, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan hesap soramazlar meselenin özü budur. 12 Eylül’den hesap sormak sadece 90 yaşındaki Kenan paşayı mahkemeye çıkarmak değildir."
Bir gazetecinin çalışma hayatına ilişkin sorusu üzerine Gündoğdu ise toplu sözleşme masasına, nisbi temsil üye sayısı oranında oturulması gerektiğini ve Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet, Çankaya Köşkü ve TBMM’nin sivil memurlarının örgütlenme hakkının hiçbir taslakta yer almadığını söyledi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu oluşturulurken konfederasyonların hepsinin temsil edilmesinin doğru olmadığını söyleyen Gündoğdu, memurun verdiği yetkinin tartışmaya açılmaması gerektiğini savundu. Yasa tasarısı
görüşülürken hizmet kolunda toplu sözleşme yapılması konusunda konfederasyonların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile uzlaştığını anlatan Gündoğdu, ’’Sayın Bakan’a da çağrımız uzlaşının arkasında dursun’’ şeklinde konuştu.
Eşit işe eşit ücret kararnamesinden rahatsız olduklarını belirten Gündoğdu, ’’Bunun üzerine bir de yasayı da (4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları yasa tasarısı) ’Sizinle konuşuruz ama biz belirleriz’ derlerse toplu sözleşmeyi de kendileri yaparlar. Masaya oturmamızın bir anlamı kalmaz. 36 saat sayın Bakanla yaptığımız toplantı işlevsiz hale gelecek ve orada hiç bir kurala uyulmayacaksa toplu sözleşmenin bir anlamı yok’’ dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir