YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 11:10

AVRUPA ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ 25 OCAK`TA BAŞLIYOR

A
A
A
AVRUPA ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ 25 OCAK`TA BAŞLIYOR

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen ve 2016 yılında Antalya’nın ev sahipliği yapacağı ’Çocuk ve Çiçek’ temalı ’Dünya Botanik Expo’ için proje çalışmaları başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, ATSO ve AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle ’Avrupa Çocuk Filmleri Festivali’ düzenliyor. Çocuklar, 25-28 Ocak’ta düzenlenecek festivalde bol bol film izleyecek.
Expo 2016’ya evsahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşayan turizm başkenti Antalya, bu alandaki hazırlıklarını sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi işbirliğiyle Expo’nun ’Çiçek ve Çocuk’ temasına uygun olarak ’Avrupa Çocuk Filmleri Festivali’ düzenleyecek. Yarıyıl tatilini kapsayan 25-28 Ocak 2012 tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek festivalde çocuklar için ücretsiz filmler gösterilecek.
HAYDİ ÇOCUKLAR FİLM İZLEMEYE
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Expo 2016’yı hakkıyla kazanan Antalya’nın, bu organizasyonu çok iyi bir şekilde düzenleyeceğini ve başarıyla yapılacağını söyledi. ’Çiçek ve Çocuk’ temasına uygun olarak gerçekleştirilecek ’Avrupa Çocuk Filmleri Festivali’nin önemine işaret eden Başkan Akaydın, “Çocuklarımız bütün güzellikleri hak ediyor. Çocuklarımızın sinema kültürünü arttırmak ve bilinç düzeyini geliştirmek adına 4 gün boyunca AKM’de çocuklarımıza filmler izlettireceğiz. Tüm çocuklarımızı festivale davet ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir