GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 22:35

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YETKİLİLERİ ERCİŞ`TE

A
A
A
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YETKİLİLERİ ERCİŞ`TE

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Van’ın Erciş ilçesinde depremzede vatandaşların yaşadıkları konteyner kenti ziyaret edip, bir aileye misafir oldu.
Bağışları yerinde görmek ve mevcut ihtiyaçları tespit ederek daha fazla bağışta bulunmak için Türk Kızılayı Umut kent Yerleşkesini ziyaret eden BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam, UNİCEF Temsilcisi Ayman Abulaban, UHİCEF yetkilisi Hande Dilaver, Birleşmiş Milletler Yetkilisi Halide Saylan, Birleşmiş Milletler -Uluslararası Göç Örgütü (İOM) Yetkilisi Selin Arslan, yapılanlardan ötürü memnuniyetlerini dile getirdiler.
Türk Kızılayı yetkililerine teşekkürlerini de ileten yetkililer, konteynerde yaşayan ve ailesinden 4 kişiyi depremde kaybeden Keleş ailesi ziyaret etti. Aile tarafından sıcak bir ortamda karşılanan yetkilere Keleş ailesi Türk lokumu, hurma ve çay ikram etti. Ailenin durumu hakkında geniş bilgi alan BM yetkilileri, Keleş ailesinden 4 kişinin yaşamını kaybetmesi nedeniyle de üzüntülerin dile getirdi.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam, deprem sonrası Kızılay tarafından Erciş’te kurulan Umut kent konteynır kentindeki yerleşim ünitelerinin teşrifatında yer alan 5 bin adet yorgan, 2 bin 500 adet katlanır yatak, 1000 adet plastik masa, 2 bin adet plastik sandalyenin teminine yönelik bağışta bulunduklarını belirtti. Van ve Erciş’te yaşanan felaketten dolayı BM adına üzüntülerini bir kez daha
bildirdiklerini söyleyen BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam, "Yaşanan bu trajik depremden sonra özellikle Van halkının uğradığı büyük kayıplar yaşanmıştır. Dolayısıyla BM olarak biz buradayız. Bağlılığımızı paylaşmaya geldik. Türk hükümetine, Türk Kızılayı’na yapılan acil müdahale ve yardımlar dolayısıyla bizler de müteşekkiriz. Teşekkürlerimizi sunarız. BM olarak tüm desteğimizi bugüne kadar sunduk. İleride de yanında olacağız. Buraya Türk hükümetine Van depreminden
etkilenen Vanlı vatandaşlarımıza bağlılığımızı, acılarını paylaştığımızı, üzüntülerini paylaştığımızı belirtmek için geldik. Katkılarımız oldu. BM olarak çocuklara okul, sığınmak için çadırlar ve konteyner içi ve döşemeleri, psikososyal destek alanlarında katkılarımız oldu. Bu günden sonra Türk Kızılayı ve Türk hükümetiyle birlikte daha neler yapılabilir, bölgeye destek için, Vanlı vatandaşların hep yanlarında olabiliriz, insanların eski hayatlarına dönmeleri için neler gerekiyorsa BM olarak alanlarımız
doğrultusunda burada olacağız. Çocukların okullara geri dönmeleri, kişilerin işlerine geri dönmeleri açısından elimizden gelen desteği yardımı gerçekleştireceğiz. Bu yaşanan büyük üzüntü trajediden sonra Vanlıların gösterdiği çaba, hayata bağlılıkları, dayanışmaları bizi de çok etkiledi. Bunu da belirtmek istiyoruz" dedi.
Yabancı heyet ayrıca, depremzedeler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
İkamet ettikleri konteynırda misafirleri ağırlayan Zeki Keleş isimli depremzede ise; BM yetkililerine hurma, Türk lokumu ile çay ikram etti. Ayrıca, Kızılay görevlilerinin ise kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtti.
BM yetkilileri temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir