ASAYİŞ - 11 Ocak 2012 Çarşamba 14:52

ÜVEY OĞLUNU ÖLDÜREN ANNENİN İKİZLERİ OLDU

A
A
A
ÜVEY OĞLUNU ÖLDÜREN ANNENİN İKİZLERİ OLDU

Konya’da üvey oğlunu işkenceyle öldürdüğü iddia edilen üvey anne, duruşmaya telekonferans sistemiyle katıldı. Cezaevinde ikiz oğlu olan üvey anne, ikizlerden birinin fıtık ameliyatı olacağı için tahliyesini istediğini belirtti.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 yaşındaki Fatih K’nin işkence ile öldürülmesi nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık üvey anne Leyla K. Alanya Kapalı Cezaevinde ikiz oğullarını dünyaya getirmesi nedeniyle Alanya Ağır Ceza Mahkemesi’nden telekonferans sistemi ile katıldı. Baba Seyit Ali K. ve taraf avukatları ise duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme heyeti ilk önce telekonferansla duruşmaya katılan sanık Leyla K. ile görüşme yaptı. Leyla K., "Bebeklerim dünyaya geldi. Sağlığım iyi. Ben savunmamı mahkemenizde yapmak istiyorum ancak bebeklerimden birinin fıtık ameliyatı olacağı için tahliyemi talep ediyorum" dedi.
BABA DA TUTUKLANDI
Mahkeme heyeti sanığın Konya’ya getirilerek dinlenmesine karar verdi. Tanıkların da dinlenmesinden sonra savcı, tutuksuz sanık baba Seyit Ali K’nin CMK 100. maddesinin 3. bendine göre olayla ilgili kuvvetli şüphenin varlığı nedeniyle tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık Seyit Ali K’nin suçun niteliği, mevcut delil durumu, kaçma şüphesi ve suçta kuvvetli şüphenin varlığı nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. Tutuklu olan üvey anne Leyla K’nin de tahliye talebini reddeden mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Olay, 5 Temmuz 2011 tarihinde Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde ikamet eden 9 yaşındaki Fatih K’nin amcası tarafından hastaneye kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı. Kaldırıldığı hastanede ilköğretim öğrencisi Fatih K’nin üvey annesi Leyla K. tarafından sürekli işkence görüp, yakıldığı ve oklava sokularak bağırsaklarının zedelendiği ortaya çıkmıştı. 40 gün tedavi gören Fatih K. tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir