YEREL HABERLER - 23 Ocak 2012 Pazartesi 17:07

İTALYAN AŞÇILAR TÜRK YEMEKLERINI ÖĞRENDİ

A
A
A
İTALYAN AŞÇILAR TÜRK YEMEKLERINI ÖĞRENDİ

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün öncülüğünde İtalya ve Macaristan partnerleri, Adıyaman Üniversitesi ve iletişim şirketiyle gerçekleştirilen ’Dünya’da Nemrut Nemrut’ta Dünya’ adlı AB projesi kapsamında İtalyan aşçılar Türk yemeklerini öğrendi.
İtalya’nın Modena kentine bağlı Serramazzoni’de bulunan Scuola Alberghiera E Di Ristorazione Di Serramazzoni okulunda okuyan aşçılık öğrencilerine ve İtalyan Chef’lere Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait seçkin yemekler uygulamalı olarak Türk aşçılar tarafından öğretildi.
Adıyaman Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda ünlü Türk Aşçı Nejdet Dokur, asistanları Azat Atmaca ve Yaşar Bilen’in katılımıyla, 16 -20 Ocak 2012 tarihleri arasında İtalya’nın en ünlü aşçılık okulunda düzenlenen çalıştay ve sonrasında düzenlenen gala gecesiyle son buldu.
İtalyan aşçılık okulu öğrencilerinin aldığı eğitimlerde Türk aşçılar özellikle Türk mutfağının bilinen yemeklerinden Gaziantep yöresine ait Yuvalama Çorbası, Kurutmalık Dolması ve yine Türk mutfağının bilinen yemeklerinden Meyhane Pilavı, Mumbar, Lokma tatlısı, Sütlaç başta olmak üzere birçok yemeğin yapılışını öğreterek İtalyanların Türk yemeklerine dikkatini çekmeyi başardı.
Okulun ünlü şefi Giuliano Tassinari, Türk mutfağının 3 günlük eğitimin öğrenciler için büyük deneyim olduğunu söyleyerek, "Böyle bir şansı yakaladığımız için çok mutluyuz. İlerde daha büyük projelerde çok işler yapabilmenin yanı sıra okulumuz ile büyük organizasyonlar ve işler yapabileceğimizi düşünüyorum. İlerde öğrenci değişimleri programları ile gastronomi konusunda geniş çaplı eğitimler düzenleyeceğimize inanıyorum. Öğrencilerimiz İtalyan mutfağının yanı sıra Türk mutfağı konusunda da çok iyi
bilgiler alarak Türk yemeklerini öğrenme fırsatı buldular" dedi.
Nejdet Dokur ise, öğrencilere hem teoride hem de pratikte Türk mutfağını anlatmaya çatlıklarını söyleyerek, "Herkesten yemekler konusunda teşekkür aldık. Türk mutfağının ve yemeklerin müthiş olduğunu belirtiler. Burada olmaktan çok mutluyuz ve burada yapacağımız anlaşmalarla Adıyaman Üniversitesini İtalya’daki birkaç üniversite ile yapılacak anlaşmalarla ve yeni projelerle bu süreci devam ettireceğiz" diye konuştu.
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Yaşar Koca ise, projenin gastronomi aktivitesinin ikincisini İtalya’da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Öğrenciler Türk yemeklerini gayet memnuniyetle beğendiklerini ifade ettiler. Sıcak bir ilgiyle konukseverliklerini gösterdikleri için burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir