YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:50

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ GRUBU MUHTARLARI DİNLEDİ

A
A
A
AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ GRUBU MUHTARLARI DİNLEDİ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin 15 Ocak Pazar günü İzmir’de katılacağı yerel yönetimler zirvesi öncesi AK Parti İl Genel Meclisi Grubu İzmirli muhtarlarla bir araya geldi.
AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu başkanlığındaki toplantıya, İl Genel Meclisi Grup Sekreteri Hacer Özcan, Meclis Üyeleri Rasim Kahraman,Rıza Evcim, İl Yönetim Kurulu üyesi Hamdullah Pirinççioğlu, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü katıldı. 30 ilçenin yaklaşık bin 500 kadar muhtarının katılması beklenen yerel yönetimler zirvesi öncesi Karabağlar ve Konak’ın sorunları muhtarlar tarafından masaya yatırıldı. Hasan Sağlam Öğretmenevindeki kahvaltılı toplantıda, muhtarların sorunlarını gündeme getiren Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Muhtarlar Birliği Başkanı Hasan Baykal,”Sorunlarımız müşterek. Ama amacımız aynı. Muhtarlarımızın özlük hakları ve statüleri çok önemli. Mahallelerimizdeki muhtarların sağlıklı ve modern ortamlarda hizmet sunabilmelerini, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeleri açısından önemsiyoruz” diye konuştu. Mahallerindeki Tedaş, okullarının bakım ve onarımı gibi merkezi hükümeti ilgilendiren konularda sorunlarını aktaran muhtarların verdikleri bilgileri kaydeden AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ise ” Muhtarlarımız demokrasimizin hizmet karakollarıdır. Seçim takvimi gündemde olmadan sizlerle birlikte olmak, sorunlarınızı dinlemek, çözüm yollarını birlikte araştırmak bize çok daha anlamlı gelmektedir. Biz biliyoruz ki, sizin sorumluluk alanınıza girmese de vatandaş her konuda sizin kapınızı çalıyor, çalmaya da devam edecektir” dedi. AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, muhtarların ve muhtarlık görevinin önemine değindi. Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ise; “Azerbaycan ve Türkiye nasıl iki devlet bir milletse, biz de Karabağlar ve Konak iki ilçe tek kentli gibiyiz. Derdimiz de sorunlarımız da bir” dedi. Uçar, Konak’tan ayrılan Karabağlar’ın sadece isminin değiştiğini, yerel yöneticilerin yapması gereken sorunların halen aynen devam ettiğini söyledi.
Toplantı sonrasında muhtarlar, mahallerinde yaşadıkları sıkıntıları ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’ye ulaştırmak istedikleri sorunlarını yazarak Kalyoncuya teslim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir