YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 14:01

AY IŞIĞI DERNEĞİ, 2012 YILINDA DA IŞIK OLACAK

A
A
A
AY IŞIĞI DERNEĞİ, 2012 YILINDA DA IŞIK OLACAK

Fethiye’de faaliyetlerini sürdüren Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2011 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu yardım çalışmalarını aynı şekilde 2012 yılı içerisinde de devam ettiriyor.
Fethiye’de yardım amaçlı hizmet veren Fethiye Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2011 yılı içerisinde dar gelirli ailelere ışık oldu. 2011 yılı içerisinde Fethiye ve çevresinde 101 aileye gıda yardımı, 30 aileye et yardımı, 501 aileye giysi ve ayakkabı yardımı, 55 aileye ev eşyası yardımının yanı sıra Ramazan ayında kurduğu iftar çadırından da vatandaşlara yemek ikramında bulunan Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden 2011 yılı içerisinde 23 Bin 885 kişiye sosyal hizmet sunulduğu öğrenildi..
Dernek Başkanı Burhanettin Tuna, “Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bizler hayırsever vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gören bir yardım derneğiyiz. Hayırseverlerimizden gelen yardımları tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bizler 2011 yılı içerisinde 23 Bin 885 kişiye yardımda bulunduk. İnşallah bu yıl hayırseverlerimizin de destekleri sayesinde bu sayıyı daha da yukarıya taşıyacağız. Derneğimizden 2011 yılında 23 bin 885 kişi faydalanmıştır. Bunların başında birinci sırayı her yıl olduğu gibi 23 bin 200 kişi ile iftar çadırından faydalanan misafirlerimiz almıştır. Bunun dışında, 501 kişiye giysi ve ayakkabı yardımı, 101 aileye gıda yardımı, 55 aileye ev eşyası yardımı, 44 öğrenciye eğitim yardımı sürekli şekilde yapılmaya devam ediyor. 2011 yılında derneğimize 158 aile başvurmuş; Bunlardan 120 ailenin dosyası incelenip, yardım verilmesi uygun görülmüş ve düzenli olarak yardım verilmeye devam ediliyor. 38 dosya ise halen incelenme aşamasındadır” dedi.
“Bizim bu yardımları yapabilmemiz için, derneğimize 439 kurum veya aile yardımda bulunmuştur. Vatandaşlarımızdan gelen yardımlar ise 261 aileden giysi ve ayakkabı yardımı, 113 aileden ev eşyası yardımı, 35 vatandaşımız da iftar çadırına yemek verilmesine destekte bulunurlarken; 14 hayırseverimizden gıda yardımı ve 5 aileden de kurban bağışı gelmiştir” diyen Tuna, “Van depreminden ilçemize gelen ailelerden 17 aile yardım amacıyla derneğimize müracaat etmiş ve bunlardan uygun görülen 13 aileye gıda, giysi, battaniye ve eşyası yardımlarında bulunulmuştur” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.