YEREL HABERLER - 26 Ocak 2012 Perşembe 10:09

FENERBAHÇELİ KILINÇ’A TRABZONSPOR ATKISI

A
A
A
FENERBAHÇELİ KILINÇ’A TRABZONSPOR ATKISI

Karadenizlinin üç aşkı olan Trabzonspor, Kemençe ve Kara Lahana Ege’nin gözde ili Aydın’da bir araya geldi.
Aydın Karadenizliler Derneğinin düzenlediği “Kara Lahana” gününe katılan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç’a Trabzonspor kaşkolu hediye edildi. Fenerbahçeli olarak bilinen Kılınç, “Biz hep birlikte Türkiye’yiz” diyerek kendisine hediye edilen kaşkolu takarak ikram edilen Kara Lahananın tadına baktı.
Karadeniz denince akla gelen ilk şey şüphesiz Trabzonspor oluyor diyen Karadenizliler’in ifade ettiği gibi Trabzonspor Karadenizlinin hırçın ve inatçı yapısını ortaya koyuyor. Kemençe ve hamsi düeti Kara Lahana ile birleşince, ortaya muhteşem bir tablo çıkıyor. İşte bu muhteşem tablo geçtiğimiz günlerde Aydın Karadenizliler Derneğinin organize ettiği “Kara Lahana” gününde kendini bir kez daha gösterdi. Kemençenin kendine özgü tınısıyla başlayan etkinlik, kazanlarda pişirilen Kara Lahana yemeğinin konuklara ikram edilmesiyle tam bir ziyafete dönüştü. Tamamen Karadeniz’e has ürünlerden yapılan Kara Lahana, farklı tat ve lezzetiyle beğeni topladı. AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, kazan başına geçerek kırk yıllık Karadenizliler gibi Kara lahana pişirdi.
Kara Lahana birçok ürünün karıştırılarak yapıldığı yöresel bir yemek olduğunu ifade eden Milletvekili Kılınç; “Farklı tatlar bir yemekte buluşmuş. Tıpkı ak parti gibi. Biz Türkiye’deki farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz. Temel görüşümüz bu. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Bu ilkede kimse kimseden üstün değil. Egelisi, Karadenizlisi, Güneydoğulusu ve Marmaralısıyla biz biriz. Aynı yurdun evlatlarıyız. İşte görüyorsunuz, Karadeniz’den gelen vatandaşlarımız Aydın’da yeni bir yaşam kurup mutlu oluyorlar. Birbirimizden kız alıp kız veriyoruz. Bu millet yüzyıllardır aynı bayrak altında kardeşçe iç içe yaşamış. Herkes bilmelidir ki, bizi içten bölüp yıkmaya çalışanlar bunu asla başaramayacak” dedi.
Daha sonra kendisine ayrılan masaya geçen Gültekin Kılınç, mısır ekmeği ve kara lahananın tadına baktı. Bu arada, Karadenizli bir vatandaş, Kılınç’a Trabzonspor kaşkolu hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. AK Parti Aydın milletvekili Mehmet Erdem ile İl Başkanı Sadık Atay’ın da katıldığı etkinlik sonrasında Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, kendilerini yalnız bırakmadığı için milletvekillerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir