YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:32

YAPILAN YENİ KONUTLAR EMLAK SETTÖRÜNÜ RAHATLATTI

A
A
A
YAPILAN YENİ KONUTLAR EMLAK SETTÖRÜNÜ RAHATLATTI

Erzurum da emlakçıların imdadına yeni konutlar yetişti. Kentin birçok yerinde yapılan konutlar kiralık ve satılık ev bulamayan emlak sektörünü yeniden canlandırdı.
Erzurum’da uzun zamandır yaşanan konut sıkıntısının imdadına yeni projeler ile yapılan kentsel dönüşümler ve yapılan yeni konutlar yetişti. Erzurum’da kiralamak veya satın almak için ev bulmakta güçlük çeken vatandaşların yanı sıra işsizlikten yakınan emlakçılarında yüzü güldü. Konut yetersizliğinin sebep olduğu kira artışlarının da son zamanlarda inişte olduğu Erzurum’da Emlakçılık yapan işletmeciler Erzurum’un büyük bir bölümünün öğrenci öğretmen ve dışarıdan gelen memurlardan oluştuğunu söyleyerek bu memurların öğrencilerin öğretmenlerin ve öğrencilerin konut ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini ifade etti. Konut sıkıntısının yeni yapılan kentsel dönüşüm projeleri ve yeni konut projeleri ile rahatladığını ileri süren emlakçılar artık satılmak ve kiralanmak için bir çok binanın tamamlandığını ve bu yeni konutlarında hem emlak piyasasını hem de ev sıkıntısı çekenleri rahatlatacağını ifade etti. Ev sıkıntısının yaşandığı Erzurum’da kira fiyatlarının da buna bağlı olarak arttığını söyleyen Emlakçılar bu sorunun da yeni evlerin kiralanmaya başlanmasından sonra sona ereceğini kaydetti. Bir çok mahallede gerçekleştirilen yıkım ve yapım çalışmaları ile Erzurum’un daha güzel bir çehreye kavuştuğunu ifade eden emlakçılar bu gelişimle Erzurum’un daha yaşanabilir bir kent olacağını ifade ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta kar kalınlığının 7 metreyi bulduğu yolda çalışma Muş’ta kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için 7/24 esasına göre çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin mart ayının son günlerinde kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için başlattığı çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu coğrafyada çığ riskine rağmen 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkisinde 3 gündür görev yapan ekipler, yolu kısa sürede açmayı hedefliyor. 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı ve köylülerin alternatif olarak kullandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için gece gündüz çaba gösteren ekipler, yaklaşık 3 aydır kapalı olan ve kar tabakasının oldukça sertleştiği yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Karın iş makinesinin boyunu aştığı yolda çalışmalarını sürdüren iş makinesi operatörü Kerem Çakır, 25 yıldır karla mücadelede yer aldığını belirterek, "Ben 25 yıldır iş makinesi operatörlüğü yapıyorum. Burada çığ tehlikesi var. Geçen günlerde bir çığ tehlikesi geçirdik. Üçevler grup köy yolunun Çavuştepe mevkisinde karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Şu anda ovada çiçekler açmış, biz de burada karla mücadelemize devam ediyoruz. Yer yer 6-7 metre kar var. Kar çok sert. Makine çok zorlanıyor. Günde 2-3 kilometre yol açabiliyoruz. Burası rampa. Gece gündüz çift vardiya çalışıyoruz. Biz saat 18.00’dan sonra işi bırakacağız, gece vardiyası gelecek. İki güne kadar yolu ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Gördüğünüz gibi iş makinesine 4 zincir taktık. İş makinesi zincirli olmasa gidemeyiz. Aşırı bir rampamız var. Her yerde ilkbahar mevsimi yaşanırken biz karla mücadele ediyoruz. Muş’un en yüksek mevkilerinden biri" şeklinde konuştu.