YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 16:47

AK PARTİ HAVRAN İLÇE KONGRESİ

A
A
A
AK PARTİ HAVRAN İLÇE KONGRESİ

Balıkesir’in Havran ilçesinde AK Parti 4. olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimlerde Emin Ersoy başkan seçildi.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenme kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşçu, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçıvan, köy ve mahalle muhtarları ile partililer katıldı.
Tek liste ile gidilen seçimlerde Emin Ersoy, 223 oyun tamamını alarak ilçe başkanı oldu.
AK Parti ilçe başkanı seçilen Ersoy, aynı zamanda İl genel meclis üyeliği, Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyor.
"MODERN HAVRAN’I İNŞA EDİYORUZ"
Kongrede, Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal’ın güzel sözlerinden örnekler vererek konuşan Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, "Bizim önceliğimiz insandır. Hizmetlerimizde insan odaklıdır. Bu yüzden kim olursan ol, yine gel diyorum" dedi.
Lofçalıoğlu, "Seçim öncesi hizmetlerimizin yer aldığı broşür bastırdım. Şimdi o bröşüre bakıldığında bütün sözleri daha seçimlere 2 yıl kala yerine getirmenin mutluluğu yaşıyorum. Modern Havran’ı inşa ediyoruz. Kimseye diklenmedik ama dik durduk. Havran’a hizmet getirilmesi konusunda her kesin görüşünü aldık. Projelere açık olduk. Havran’ın Balıkesir’in önde gelen ilçeleri arasında yer alması için çalışıyoruz, bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Bugün hesaplaşma günü değil, helalleşme günüdür"
şeklinde konuştu
"HAVRAN EDREMİT’İN SÖMÜRGESİ ALTINDA KALDI"
Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’da Havran’ın yıllardır Edremit’in sömürgesi altında kaldığına dikkat çekti.
Aydınlıoğlu, "Havran’a bir hizmet sözüm var. Sıcak su getireceğim. Sözümü tutmak için girişimlerim sürüyor. Önce MTA Balıkesir Bölge Müdürlüğü ardından MTA Genel Müdürlüğü’nde temaslarım sürüyorum. Son olarak Valilikte araştırdım. Edremit Belediyesi tüm kuyuları ruhsatlandırmış. Temaslarım Ankara, Balıkesir arasında sürecek. İlçemize hem Devlet yatırımı, hem de yerel yatırımlar geldi. Belediye başkanımız hizmetlerinden bahsetti. Ak hizmetler, Havran’ı uçuracak, bundan sonrada gelmeye devam edecek" diye
konuştu.
"HAVRAN’A HİZMET ETMEK İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ"
Havran Ak Parti İlçe Başkanı Emin Ersoy ise "Yoğun bir süreç yaşadık. Delegelerin isteği ile aday oldum. Çalışmalarımıza start verdik, çok şükür bugüne kırgınlık ve küskünlük olmadan geldik. Bugüne kadar hizmet eden Muharrem Aydınlıoğlu ve yönetimine teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Delegelerin isteği ile şimdi hizmet etme sırası bize geldi. Partimiz büyük bir aile. Bu hizmet bayrağını daha yukarılara çıkarmak için hep birlikte çalışacağız " dedi.
Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu: Emin Ersoy (başkan), Mehmet Eyi, Mustafa Gün, Sunullah Peker, Adem Yakut, Bülent Çapkın, İlgi Ekinci, Metin Yüksel, Kadir Gezer, Mustafa Volkan Erkan, Murat Özaydın, Osman Karabaş, Sonnur Şimşek, Osman Bayram, Sebahatin Özkan, İsmail Helvacıoğlu, Yunus Güder, Hatice Şengül, Salih Salın, Cengiz Diler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.