YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 13:10

ÜNİVERSİTEDE `EĞİTİMDE SEVGİ, SEVGİDE EĞİTİM` KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

A
A
A
ÜNİVERSİTEDE `EĞİTİMDE SEVGİ, SEVGİDE EĞİTİM` KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Adıyaman Üniversitesi’nde Eğitimci Vehbi Vakkasoğlu tarafından ’Eğitimde Sevgi, Sevgide Eğitim’ konulu konferans verildi.
Adıyaman Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından organize edilen konferans, Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Konferansta sevginin, kişilerin eğitiminde önemli rol oynadığına dikkat çeken Eğitimci Vehbi Vakkasoğlu, herkesin mutlak surette eğitimci bir duruş sergilemesi gerektiğini belirterek,"İster vali, ister rektör,
ister sanatçı, ister yazar, ister mühendis, avukat, doktor mesleğiniz ne olursa olsun asıl ve önemli meslek, öncelikli meslek, eğitimcilik olmalı. Eğitimi başka türlü kurtaracağımız ihtimali görülmüyor. Herkesin mutlak surette eğitimci bir duruş sergilemesi gerekiyor. Nedir, bu eğitimci duruş, sınıfa gidip öğretmenlik yapmanız değil ama, eğitimciliği içselleştirmiş bir ruh haliyle davranmak gerekir. Bunun da merkezinde sevgi olmalıdır ki yapılsın" dedi.
Vakkasoğlu, sevgisiz yapılan hiçbir işin kıymeti ve tesiri olmayacağına vurgu yaparak şunları söyledi:
"Eğitimin merkezinde sevgi olmalıdır. Bu nasıl olacak, Allah bizi yaratırken, sevgisinden sevgisiyle, sevgi dolu bir gönül ile yaratmış. Dolayısıyla bizim asıl duruşumuz, asli duruşumuz, sevgi dolu bir yürek temsilcisi olmaktır. Sevgisizlik arızidir, sonradandır. Bunun için sevgisizliği yüreklerimizden kaldırmamız lazım. Hatta baştan sevgisizliği yüreğimize yaklaştırmamamız lazım. Sevgisiz yapılan hiçbir işin değeri ve tesiri olmayacağı gibi, eğitim de sevgisiz yapılırsa kıymeti ve tesiri olmayacaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir