DÜNYA - 03 Şubat 2012 Cuma 12:13

SPOR TOTO 2. LİG

A
A
A
SPOR TOTO 2. LİG

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Denizli Belediyespor’da Başkan Tanju Beştaş, sporun her alanında ortak paydanın ’Fair Play’ olması gerektiğini vurgulayarak, kulüp olarak bundan kesinlikle ödün vermeyeceklerini söyledi.
Denizli Belediyespor’da, Eyüpspor maçında rakip oyuncu Ali Cansun’a küfür ettiği gerekçesiyle görevine son verilen teknik direktör Yaşar Güngör ile ilgili gelişmeler sonrası, kulüp başkanı Tanju Beştaş bir açıklama yaptı. Yaşanan son gelişmeler sonrası, başta Eyüpspor Kulübü olmak üzere çeşitli kulüplerden Denizli Belediyespor’a gelen veya kamuoyu ile paylaşılan olumlu haber ve mesajların Fair-Play konusunda doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu vurgulayan Beştaş, "Dürüst oyun, dürüst davranış
anlamını taşır. Etik davranış her konuda kuralları dürüstlükle ve saygı ile uygulamak demektir. Fair-Play, tüm bunların üstünde kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak, yaşamda üstün insan ruhunu ortaya koymaktır. Sevgi, dostluk, kardeşlik anlayışı olan Fair-Play’in sınırı yoktur. Dünyada tüm sınırlar yapaydır. Çünkü en önemli sınır gönüllerin sınırıdır" dedi.
Türk sporunu yükseltmeyi düşünenlerin, yalnız beden ve takım şampiyonları değil, vicdan şampiyonları da yetiştirmeyi ilke edinmeleri gerektiğini belirten Beştaş, "Sporcu gençlerin ruhunda asalet ve civanmertlikten eser olmazsa spor, yalnız adale kuvvetini arttıran, insanı kuvvetli bir hayvan menzilesine indiren bir vasıtadan ibaret kalır. Asıl ve asil gayesini kaybeder" diye konuştu.
Denizli Belediyespor olarak gençliğe, sporun asıl ruhu ve şerefi, her çareye başvurup birinci çıkmak, şan almak, meşhur olmak, caka satmak olmadığını anlatmak, onun manevi faziletlerinin, temiz civanmertliğinin zevkini tattırmak için yola çıktıklarını belirten Tanju Beştaş, "Sporun bu iç yüzüne azami ehemmiyet vermedikçe meydana gelecek eser, dış cephesi ne kadar parlak olursa olsun, muhteşem fakat her vesile ile yıkılmaya ve hazır temelsiz bir saraya benzer. Haddini bilmedikten sonra, çok şey bilmek hiç
bir şeye yaramaz. Türkiye Futbol Federasyonu’da Fair Play çerçevesinde 2011-2012 sezonunun ikinci yarısından itibaren, güzel oyunu ve sportmenliği ödüllendirmeyi amaçlayan Centilmen Lig’i, tüm profesyonel liglerde uygulamaya koymuştur. Sporda derece yapmak elbet insanları mutlu eder ama centilmenliğin derecesi, bizce en büyük değerdir. Bu değerler için de Denizli Belediyespor kulübü olarak elimizden geleni her zaman yapacağız ve yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir