YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 11:53

DAKA`DA İMZA TÖRENİ

A
A
A
DAKA`DA İMZA TÖRENİ

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ’Doğrudan Faaliyet Desteği’ programı dahilinde Muş’ta destek görmeye hak kazanan projeler için imza töreni düzenlendi.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine; DAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muş Valisi Ali Çınar, DAKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demir ile projesi destek gören kamu kurum amirleri katıldı.
İmza töreninde bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, 2011 faaliyet programında ’Doğrudan Faaliyet Desteği’ için 800 bin TL’lik bütçe ayrıldığını söyledi. 800 bin TL’lik bütçeden Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illeri arasında en fazla payı 300 bin TL ile Muş’un aldığını hatırlatan Demirci, "2011 faaliyet programımızda ’Doğrudan Faaliyet Desteği’ adı altında bir destek sistemimiz vardı. Sadece denemeyi, uygulamayı görmek üzere 2011 yılında 800 bin TL’lik bir bütçe ayırmıştık ve
haziran ayından sonra bunu uygulamaya koyduk. Doğrudan Faaliyet Desteği’ne ilginin oldukça yoğun olduğunu gördük. Bu süre içerisinde Muş, en fazla payı alan ilimiz oldu. 800 bin TL’nin 4 il içerisinde 300 bin TL’si Muş’ta hazırlanan projelere verildi. 4 ilde 54 başvuru yapıldı ve bunlardan 15 proje desteklenmeye değer bulundu" dedi.
Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Muş’tan 8 proje hazırlandığını ifade eden DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çınar ise, bunlardan 5’inin desteklemeye değer görüldüğünü kaydetti. Bu tür projeleri ilgili kurumların ve özel sektörün bilinçlenmesine destek sağlamak için yaptıklarını belirten Ali Çınar, 2012 yılında da Doğrudan Faaliyet Desteği için 2 milyon TL bütçe ayıracaklarını vurgulayarak, "Bunlar belki toplamda maliyeti çok büyük görünmese de farklı hizmet alanlarının harekete geçirilmesi açısından
da önemli gördüğümüz projelerdir. 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programımız da 2 milyon TL’lik bir bütçe ile devam edecektir. Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerimizden kalkınmamızı sağlayacak yeni projeler bekliyoruz. Bu konuda da tüm kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve meslek odalarımıza büyük işler düşüyor. 2012 yılında daha da güzel projeler gelecektir" diye konuştu.
Van depreminden dolayı 2011 yılında teklif çağrısına çıkamadıklarını kaydeden Çınar şöyle konuştu:
"2011 bütçesini 2012 yılının Nisan veya Mayıs aylarında proje teklif çağrısına çıkacağız. Aynı zamanda Hakkari’ye 4 milyon TL tutarında özel bir proje uygulanıyor. Hakkari’nin daha gelişmesine yönelik bir çalışma olacak. Ayrıca yeni girişimcilere 8,5 milyon TL destek sunacağız. Bir de yenilenebilir enerji üretimleri için 5 milyon TL’lik destek sunacağız. Bütçemiz artarsa bunların üzerine ilaveler yapabiliriz."
Yapılan konuşmaların ardından Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek gören projelerin protokolleri imzalandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir