ASAYİŞ - 01 Şubat 2012 Çarşamba 20:14

FATİH`TE AYAKKABI ATÖLYESİNDE YANGIN

A
A
A
FATİH`TE AYAKKABI ATÖLYESİNDE YANGIN

Fatih’te bir ayakkabı atölyesinde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yangında atölyenin içinde ve diğer katlarda mahsur kalan 8 kişi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.
Gedikpaşa Balipaşa Sokak’ta faaliyet gösteren bir ayakkabıcı atölyesinde yangın çıktı. Korku dolu anların yaşandığı yangında 8 kişi dumanlar arasında içeride mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi, çalışanları kurtardı. Korku ve paniğin bir arada yaşandığı yangında dumandan etkilenen 8 kişiye 112 acil sağlık ekipleri yaptı. Yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık durumları iyi olan vatandaşlar, hastaneye götürülmezken 5 kişinin hastanelere sevk edildiği
öğrenildi.
Dumandan etkilenen ancak sağlık durumu iyi olan 3 kişiye ise zehirlenme ihtimaline karşı ayran verildi. Yangından itfaiyenin zamanında müdahalesi ile kurtarılan çalışanlar, "Bir anda dumanlar arasında kaldık. Dumanlar bütün binayı sardı. Birkaç kişi kendi imkânlarımızla çıktık. Diğer arkadaşları itfaiye ekipleri kurtardı" dedi.
Yangından kendi imkânları ile kurtulmayı başaran başka bir çalışan ise yangının sigaradan çıktığını iddia etti. Sigaranın ayakkabı imalatında kullanılan bombe suyunu tutuşturduğunu iddia eden vatandaş, "İmalathane bizim iki kat altımızda bulunuyor. Çalışanlardan biri sigarayı yakmış, sigaradan da alev almış. Dumanlar çıktığını fark edince, hemen aşağıya indim" dedi.
İtfaiyenin müdahalesi ile büyümeden söndürülen yangının neyden çıktığını öğrenmek için emniyet ekipleri soruşturma başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir