YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 18:42

SARUHANLI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

A
A
A
SARUHANLI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, hizmeti halkın ayağına götürdüklerini belirterek, sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinden mahrum kalan bir tane vatandaşın kalmadığını söyledi.
Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne bağlı Saruhanlı Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışı Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin de katıldığı törenle yapıldı. Törene Vali Daşöz ve Tanrıverdi’nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Dinç, daire müdürleri, SGK personeli ve vatandaşlar katıldı. Açılış
öncesinde öğrencilerin halk oyunları gösterisi törene katılanlardan büyük alkış aldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Dinç, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı’nın tek çatı altında birleştirildiğini hatırlatarak, büyük bir aile meydana geldiğini söyledi. Dinç sözlerine şöyle devam etti:
"2009 yıllarının sonlarına kadar ilimizde sosyal güvenlik hizmetleri yanlız il merkezinde verilmekteydi. Yaptığımız girişimler sonucunda 2 yıl içerisinde ilk müdürlüğümüze bağlı 10 Sosyal Güvenlik Merkezimizi aktif hale getirmiş olduk. Eskiden kamu sektörü tarafından verilen hizmetleri tanımlamak için sık sık ’bugün git yarın gel’ deyişi kullanılmaktaydı. Yapılan sistemli çalışmalar sonucunda il müdürlüğümüzün hizmet standartları belirlenmiş ve hemen hemen tüm işlemler vatandaşlarımızın başvurduğu anda
yapılır hale gelmiştir. Bu sayede ’bugün git anlayışı’ tamamen değiştirilmiştir. Kurumumuzun birleşiminden sonraki gelişimini sayısal veriler ile de rahat görmekteyiz. Son 3 yıl içerisinde toplam 16 bin 800 SKK sigortalımıza 27 bin 550 Bağ-Kur sigortalımıza olmak üzere 44 bin 350 kişiye emekli aylığı bağlanmıştır. Özellikle 5 yılı aşkın prim borcu bulunan ve ihya olarak bilinen işlem sayısında Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Ankara gibi illeri geride bırakarak, Türkiye çapında en çok
işlem yapan il olmuştur."
"AÇILIŞ KONUŞMAM VEDA KONUŞMASI OLACAKTIR"
Açılış konuşmasının aynı zamanda bir veda konuşması olduğunu dile getiren SGK İl Müdürü Saffet Dinç, "2 buçuk yıldır sürdürmekte olduğum Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevim bu hafta sona erecektir. Bundan sonra görevime Sivas ilinde devam edeceğim. Manisa’da yapmış olduğumuz hizmetleri en iyi şekilde inşallah orada da devam ettireceğiz" dedi.
"TÜRKİYE, PATİNAJ YAPMAKTAN KURTULMUŞTUR"
Hizmeti halkın ayağına götürdüklerini, önceden vatandaşın hizmet almak için Ankara’ya gitmek zorunda olduğunu ama şimdi hizmetin Ankara’ya gitmeden yerinde verildiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Elbette sadece Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini değil, diğer alanlardaki hizmetlerimizi de aynı şekilde sizin ayağınıza getiriyoruz. Sosyal Güvenlik hizmeti insanımız için yıllardır ihmal edilmiş bir hizmettir. Önceden vatandaşlarımız sosyal güvenlikten mahrumdu. Gücü olan
imkanı olan sosyal güvenlik hizmetlerinden yararlanabiliyor, olmayan yararlanamıyordu. Ama şimdi ’kimsesizlerin kimsesiyiz’ diyen hükümetimiz herkesi sosyal güvenlik şemsiyesi altına almıştır. Sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinden mahrum kalan bir tane vatandaşımız kalmamıştır. 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle ülkemizde yaşayan herkes, anne karnından yeni doğmuş evlatlarımız, ebeveyninin sosyal güvenliği olmasa da sağlık hizmetlerinden yararlanacaktır. 74 milyon vatandaşımız ve bugün vatandaş olan
bebeklerimiz de artık sağlık sigortası kapsamındadır. Bu sosyal devletin yapması gereken önemli bir işlemdir. Anayasa’nın 2. maddesinde ’Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir’ diye tarif edilir. Ama maalesef bugüne kadar Türkiye’de sosyal devlet olgusunu kimse icra edememiştir" dedi.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ARTIK SOSYAL DEVLET OLMUŞTUR"
Tanrıverdi, "Sosyal devlet vatandaşının açlığından, tokluğundan sorumlu bir devlettir. Sosyal devlet vatandaşın baş ağrısından ameliyatına kadar sorumlu bir devlettir. Bu düşüncelerle sosyal devletin içini doldurduk. Hukuk devletin içini, demokratik, devletin ve laik devletin içini de doldurduk. Türkiye’de artık üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü sağlanmıştır diyebiliyorsak, hükümetimizin uyguladığı politikalar sonucudur. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Türkiye
patinaj yapmaktan kurtulmuştur. Hatırı sayılır bir ülke olmuştur. Dünün hasta adamı olarak tarif edilen Türkiye, bugün çok şükür usta adam olmuştur. Dünya’nın model ülke olarak kabul ettiği bir ülke olmuştur. İnşallah daha ileriye Türkiye’yi götüreceğiz. Gelecek nesillerimiz izden daha iyi imkanlara sahip olacaklar."
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "İnsanlarımız sosyal devlet hizmetlerinden daha nitelikli olarak yararlanma imkanına kavuştu. Böyle teşkilatlanmayla hizmetler artık vatandaşımızın ayağına gider oldu. Halkımızın bu hizmetlerden yararlanma hızı, yararlanma kalitesi çok artmış oldu" dedi.
Törendeki konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışı yapıldı. Merkezin açılış kurdelesini Tanrıverdi, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu birlikte kesti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.
Niğde Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı Hırvatistan’da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 2.’si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde’ye döndü. Hırvatistan’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda ay yıldızlı forma ile mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı. Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde karşılanan milli sporcu Kılınç’ı, antrenörü ve ailesini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü İlket Ötgünlü, ”Daha önce iki kez Türkiye şampiyonu olan Emine Kılınç ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek Avrupa 2.’si oldu. İnşallah bu başarısı daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen milli sporcu Kılınç yaptığı açıklamada heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek, "Zorlu bir yarıştı, ben elimden gelen her şeyi yaptım. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciliği oldu. Şampiyonluk istiyordum ama nasipte bu bu varmış. Dünya şampiyonası var önümde, daha iyi çalışacağız" diye konuştu. Milli sporcunun annesi Fatma Erdoğan ise, "Bize duygu mutluluğu, bu sevinci yaşattığı için çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok başarılı günleri olacak. İnanıyorum ve çok güveniyorum. Hocalarının da desteğiyle daha çok güzel günlere geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Antrenörü Abdurrahman Özben, milli sporcunun sakatlık yaşadığını buna rağmen güzel mücadele ettiğini belirterek diğer şampiyonalara çok daha sıkı hazırlanacaklarını söyledi.