YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 18:10

MANİSA`DA 472. ULUSLARARASI MESİR FESTİVALİ

A
A
A
MANİSA`DA 472. ULUSLARARASI MESİR FESTİVALİ

Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nden sonra Türkiye’nin en eski geleneği olan 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kutlama programıyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıldı.
Manisa’da uluslararası bir etkinlik haline getirilen Mesir Festivali için geri sayım başladı. 21-25 Mart tarihleri arasında yapılacak Manisa Mesir Festivali için Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında Valilik Brifing Salonu’nda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı ve Mesiri Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile
mesire katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali programının büyük ölçüde belli olduğunu kaydeden Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu sene festivalin 21-25 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti. Geçen seneye göre birkaç farklılığın olduğunu belirten Daşöz, şöyle konuştu: "Yürüyüş güzergahında yer alan esnaf, iş yerlerinin süslenmesi olayı. Festivalin daha coşkulu olabilmesi için, halkın katılımını en yüksek seviyede tutmak için ve bu günlerde bir indirim günleri gibi bir uygulamanın da olabileceği
düşüncesiyle halkın inter aktif bir şekilde festivali yaşayabilmesi adına binaların, bankaların hem de tüm esnaf ve işyerlerimizin Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından buraların süslenmesi ve festival coşkusunun artırılmasını amaçlıyoruz."
1. ALTIN LALE TÜRK SANAT MUSİKİSİ BESTE YARIŞMASI
Festival programı içerisine bu yıl ilk kez düzenleyecekleri bir beste yarışmasının girdiğini kaydeden Vali Daşöz, şunları söyledi: "İlk kez 1. Altın Lale Türk Sanat Musikisi Beste Yarışması adı altında bir program düzenliyoruz. Fakat bu program 21-25 Mart tarihleri arasında değil, festivale bağlı olarak 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Bu yarışmanın finali Manisa’da olacak. Türkiye’yi kapsayacak. Manisa’ya çok yakışacak bir yarışma olacak."
ONUR KONUĞU KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
Bu yıl onur konuğunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacağını belirten Vali Daşöz, sözlerine şöyle devam etti: "KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı kısa bir süre önce kaybettik. Onun da hatırasına değerli bir katkı olacağını düşünerek KKTC’yi onur ülke olarak seçtik. Ayrıca, 7 ülkenin folklor ekibi davet edildi. 14 büyükelçiye, 2 konsolosluğa ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na davetiye gönderildi"
BÜTÇE YAKLAŞIK 1 MİLYON TL
Bu yıl festival bütçesinin 900 bin ila 1 milyon 100 bin TL arasında değiştiğini belirten Vali Daşöz, "Valilik, İl Özel İdaresi ve Belediye bu bütçeyi karşılayacak. Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma Derneği aktif rol oynuyor. Bir tane Türk sanat müziği sanatçısı, bir tane Türk halk müziği ve bir tane de pop alanında sanatçılar bu yıl konser verecekler" dedi.
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Manisa’nın tanıtılması noktasında önemli bir araç olan Mesir Festivali’ne katılımın çok daha yoğun olması konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Manisa’ya kardeş şehir olma noktasında olan Makedonya, Almanya, Bosna Hersek, Sudan, KKTC başta olmak üzere kardeş ülkelerimizi davet ediyoruz" dedi.
Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık da, bu yıl 4 ile 5 ton arasında mesir saçımının yapılacağını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir