GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 13:05

MADENCİLERİN ATIKLARI ÇAY YATAĞINDAN ÇIKTI

A
A
A
MADENCİLERİN ATIKLARI ÇAY YATAĞINDAN ÇIKTI

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bir süre önce belediye çöplüğüne atıklarını boşaltırken yakalanan madencilerin ilçe merkezinin ortasından geçen çay yatağına da atık bıraktıkları ortaya çıktı.
Bir süre önce Bayramiç Belediyesi çöplüğüne atıklarını boşaltırken yakalanan ve bu atıkların boşaltılmasına izin verilmeyen maden şirketine ait olduğu tahmin edilen yeni atıklar bulundu. Vatandaşların Menderes Mahallesi Kara Menderes çay yatağına atık bırakıldığı ihbarı üzerine bölgeye giden Belediye Başkan Yardımcısı Egun Tüzgen ve görevliler numune aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Tüzgen, bir süre önce belediyeye ait çöplüğe ne olduğu belirsiz atık boşaltırken yakalanan şirkete ait araç daha
öncede ilçe merkezinden geçen çay yatağının başına aynı türden atıklarını boşattıklarını öğrendiklerini belirterek, "Gazetelerde çıkan haberler üzerine vatandaşlardan ihbarlar geldi. Bizler de bu ihbarları değerlendirerek olay yerinden numune alıyoruz. Atıkların boşaltıldığı bu çay yatağında hayvanlar otluyor. Yağmurlarla yükselen sulara karışan bu ne olduğu belirsiz atıklar denize kadar gidiyor. Gördüğünüz gibi madenciler kimseden izin almadan bu tür atıklarını rast gele atmaya devam ediyor" dedi.
Tüzgen, alınan numunelerin tahlile gönderileceğini ve firma hakkında gereken yasal işlemin yapılacağını belirti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.