YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:32

SİİRT DEVLET HASTANESİ`NE YENİ BAŞHEKİM YARDIMCISI ATANDI

A
A
A
SİİRT DEVLET HASTANESİ`NE YENİ BAŞHEKİM YARDIMCISI ATANDI

Siirt Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mehmet Erol Yıldırım, hastaneye Başhekim Yardımcısı olarak atandı.
Siirt Devlet Hastanesi’nde eski başhekim yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Semiha Şen’in istifa etmesiyle boşalan göreve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Erol Yıldırım atandı. Siirt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı’na atanan Mehmet Erol Yıldırım, hastane olarak yapacakları çalışmalar sonunda hastaneyi daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini belirterek, "Hastanenin gerekli süreçlerde yaptığı hizmetlerde aktif bir hastane konumuna gelmiştir. Burası hizmet çeşitliliği fazla olan bir
hastane, verdiğimiz hizmeti başarılı bir hale getirmek istiyoruz. Bu hastaneye yeni katacağımız şeyler olacak. Amacımız hizmet çeşitliliği bakımından hastanemizi daha üst seviyelere çıkarmaktır. Siirt Devlet Hastanesi Başhekim yardımcılığına atanmak benim için heyecan verici bir durumdur. Hastanemizde yarım kalan hizmetleri devam ettirip geçmişte yapılan ve planlandığı halde yapılamayan hizmetleri daha da ilerletip gerçekleştireceğiz. Amacımız hastanemizin kalitesini yükseltmek olacak" dedi.
Yeni göreviyle Siirtlilere hizmet etmekten onur duyduğunu belirten Yıldırım, "Siirt’te atandığımdan beri, kendimi bir Siirtli gibi gördüm. Elimden geldiğince vatandaşlarımıza yararlı olmaya çalıştım. Bundan sonra da halkımıza en güzel hizmeti sunmak için elimden gelen türlü gayreti göstereceğim" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.