DÜNYA - 19 Ocak 2012 Perşembe 16:21

ERTUĞRUL SAĞLAM`IN BASIN TOPLANTISI

A
A
A
ERTUĞRUL SAĞLAM`IN BASIN TOPLANTISI

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Turgut Doğan Şahin transferinin tatsızlaşmaya başladığını söyleyerek, "Bugün bir gelişme olmazsa kesinlikle vazgeçeceğiz" dedi. Başarılı çalıştırıcı, Beşiktaş maçında yaptığı hatalarla gündeme gelen Hakan Aslantaş’a sonuna kadar güvendiklerini belirterek, Pinto’nun Sivasspor maçında forma giyeceğini söyledi.
Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen haftalık basın toplantısında soruları cevaplayan Ertuğrul Sağlam, geçen hafta oynadıkları Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, "Beşiktaş maçı bizim için önemliydi. Ligin üst sıralarıyla alakalı hedefimizin yerine oturması açısından, umutlanmak açısından önemli bir karşılaşma oynadık. Sonuç olarak bizi mutlu etmesede oyunun genelinde ortaya koyduğumuz mücadele maçı sonuna kadar bırakmayışımız bizi gelecek adına mutlu etti" diye konuştu.
"BİZ TEKNİK ADAMLAR FUTBOLA BAŞKA GÖZLE BAKIYORUZ"
Futbolun bir gerçeği olduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Pozisyonlar bulursunuz yakalarsanız hangi taraf daha fazla gol atarsa kazanıyor. İyi oynamışsınız, çok pozisyana girmişsiniz, iyi mücadele gibi gerçekler bazı kesimler tarafından ön plana çıkartılmaz. Sonuçta kim kazanırsa o haklı olur, kaybedense haksız olur. Bu bizim ülkemizin gerçeği. Bunu değiştirmedik, değişmeyecekte gibi görünüyor. Bizim gibi teknik adamlar bu tip ayrıntılara dikkat etmek zorundayız ve bu gerçekler doğrultusunda geleceği
yönlediririz. Oyuncularımızın isteği arzusu doğrultusunda oyundan memnunduk. Bireysel hatalar olduğu gibi girdiğimiz pozisyonlarıda değerlendiremedik. Çalışacağız sonuna kadar devam edeceğiz. Hiç bir zaman mücadeleyi bırakmayacağız" şeklinde konuştu.
"ÇIKIŞIMIZI SİVAS MAÇINDA ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ"
Gaziantepspor, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş maçlarındaki oyun kalitesine dikkat çeken Sağlam, "Futbolun güzelliklerini sahaya yansıtma anlamında her geçen gün iyiye gidiyoruz. Bunu Sivas maçında da ortaya koymak zorundayız. Dersleri çıkartıp Sivas maçını bu gerçekler doğrultusunda daha iyi oynanamamız gerekiyor. Daha iyi oynarken bu mücadeleyi skora dönüştürerek bize gelecek adına çok katkı sağlayacak 3 puanı almak istiyoruz. Çok iyi bir takım. Kontraatak futbolunu çok iyi oynuyorlar. Bir
taraftan gol ararken bir taraftan rakibin oyuncularını durdurmamız lazım. Bu kolay bir iş değil ama ligin üst sıralarında olmak istiyorsanız futbolun bu doğrultularını aynı anda ortaya koymak zorundayız. Bunu yapan takım zaten ligin üst sıralarında yer alıyor. Biz o yüzden futbolun doğrularını yapmak zorundayız. Daha iyi yapmak zorundayız. Biz iyi bir takımız, kaliteli futbolculardan oluşan bir kadromuz var. Daha iyi şeyler yapabilecek kadromuzda elimizde mevcut" dedi.
"PİNTO BU HAFTA KADROYA GİRER"
Pinto’nun Bursaspor’a antrenmanlı geldiğini söyleyen Sağlam, "Fiziksel anlamda bir eksikliği görünmüyor. Adaptasyon sıkıntısı konusunda ise futbolcuya hep birlikte yardımcı olmaları gerektiğini hatırlatan Sağlam, "Takım içinde arkadaşları, bizler, sahada taraftarlar ve diğer insanlar bu adaptasyon sürecini en aza indirmesi için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Pinto sakatlığı olmazsa bu hafta kadroya girer" diye konuştu.
"HAKAN’A SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ"
Beşiktaş maçında yaptığı hatalar ile gündeme gelen Hakan Aslantaş için ise Sağlam, "Futbolcu ile konuştuk, hep birlikte değerlendirdik, Hakan ilk defa bir lig maçına çıktı. Kendisi için şanssız bir pozisyon yaşadı. Futbolda bu tip hatalar bugüne kadar oldu bugünden sonrada olacak. Tecrübeli futbolcularımız yaptı. Başka takımlarda yapıyor. Bu olayı futbolun içinde yaşanabilecek bir olay olarak görmeliyiz. Biz Hakan’a sonuna kadar güveniyoruz. Oda bu hatalardan dersler çıkarıp kendi futbol geleceğinde bu
tip pozisyonları yaşamaz diye bir beklentimiz var. Önemli bir karşılaşmada önemli bir pozisyon yaşadı. Buda onun için önemli bir ders olmuştur. Bütün oyuncularımıza oldu. Bu tip olayları hep olumlu gözle değerlendirmek zorundayız. Hakana’a sonun kadar güveniyoruz" diye kaydetti.
"TURGUT TRANSFERİ TATSIZLAŞMAYA BAŞLADI"
Turgut Doğan Şahin transferini değerlendiren Sağlam, "Biz oyuncuyla konuştuk. Yöneticilerimiz anlaştıklarını söylediler. Ama dün ve bugün farklı gelişmelerin olduğunu görüyoruz. Oyuncunun Bursaspor’da oynamak için istekli gönüllü olması gerekir. Burada kendisi strateji sergilemek durumundadır. Farklı takımlar ile görüştüğünü, hatta anlaşmak üzere olduğunu duyuyoruz. Bir kaç gün önce olaylar çok farklıydı. Bir oyuncunun burada olması için gönülden istemesi lazım. Kulüp üzerine düşen görevi yerine
getirirken oyuncuda fedakarlık yapması gerekiyor. O anlayış içinde değilken o işten hayır gelmeyecektir. Bugün çok olumlu bir gelişme olmazsa kesinlikle vazgeçtiğimizi söyleyebilirim. Bu iş takımlara zarar vermeye başlıyor. Olumlu bir gelişme olmazsa vazgeçeceğiz, olmayacak gibide görünüyor. Bu iş tatsızlaşmaya başladı. Bir işten hayır gelmesi için herkesin burada gönüllü olması gerekiyor. Bu gönül bütünlüğünü oluşturamazsanız olmaz" şeklinde kaydetti.
Sağlam, sağ açık bölgesine çok ekstra bir durum olmadığı sürece transfer düşünmediklerini ifade etti.
"AFRİKA ULUSLAR KUPASINA EKİP GÖNDERECEĞİZ"
Afrika Uluslar Kupası’na izleme komitesi göndereceklerini ifade eden Sağlam, "Bu dönemle alakalı çok acil bir oyuncu ihtiyacımız yok. Gelecekle alakalı çalışmalarımızı devam ettirmek zorundayız. Notları alır tespitlerimizi yaparız. Beğendiğimiz oyuncular ilerleyen dönemde burada olurlar. Biz gelecek ile alakalı bütün çalışmalarımızı yapmak zorundayız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.