YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 11:34

BURSA SICAK SERVETTE MEYVELERİ TOPLAMAYA BAŞLIYOR

A
A
A
BURSA SICAK SERVETTE MEYVELERİ TOPLAMAYA BAŞLIYOR

Jeotermal suya milyonlarca lira harcayan Bursa, sıcak servetin meyvelerini toplamaya başlıyor. İl Özel İdaresi’nin otellerden yıllık 500 bin TL alacağını belirten Vali Şahabettin Harput, "Mart ayında verdiklerimizi almaya başlayacağız. Kimse heyecanını kaybetmesin" dedi.
Vali Şahabettin Harput, İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte bütçe yemeğinde bir araya geldi. Gönlüferah Otel’de düzenlenen yemek sonrasında konuşan Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 2012 yılı bütçenin 107 milyon TL olduğunu dile getirerek, "Birçok alanda yatırımlarımız olacak. Bunlardan bir tanesi eğitim. Eğitime 24 milyon TL kadar katkımız var. 2011 yılında 256 derslik kazandırdık. Çalışmalarımız bizi memnun ediyor. 61,5 milyon TL’si yatırıma ayırıldı. Örnek projelere imza attık. En başta doğal arıtma ve sulama konularında bizi örnek alıyorlar. 2012 yılında çıtamızı daha yukarıya taşıyacağız" diye konuştu.
Vali Şahabettin Harput, İGM’nin 2012 yılı bütçesinin Bursa için yeterli olmadığına dikkat çekerek, "Koskoca Bursa’nın imkanını değerlendirmek zorundayız. İmkanları değerlendirmek için ciddi kaynaklara ihtiyacımız var. Biraz kabahatimiz var. Ankara’ya her şeyin en güzel taraflarını gösteriyoruz. Bursa’nın sorunları çözülmüş dört dörtlük gibi gösteriliyor. Sıkıntılarımız var. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Ciddi bütçelerle daha çok hizmet yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Jeotermalde gerçekten güzel mesafeler aldıklarını belirten Harput, termal suya yapılan milyonlarca yatırımın ardından 2 ay içinde meyvelerini toplayacaklarını söyledi. Harput, "Bursa bir termal şehirdir. Binlerce yıldır bu özelliğini koruyor. ’Nereden çıktı bu kardeşim’ demiyoruz. Bursa’da var olan ve unutulmaya yüz tutan marka değerleri hayata geçiriyoruz. Jeotermal A.Ş. ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. 12 adet etüt ve üretim sondaj faaliyetlerimiz var. Çıkan sularla alakalı kullanım değerlerine göre çalışmalar var. Eski kaplıcalar bölgesindeki bütün kaplıcaların sularını değiştirilmesi gerek. Hepsi yetersiz. 9 litre su ile 16 otel idare etmeye çalışıyor. Söyleyemeyeceğim bazı sorunlar da var. Ama o otellerimiz ve tesislerimiz yıllarca bu şehre hizmet verdi. Onların da bundan sonra daha zengin bir su ile Bursa’ya hizmet vermeleri hakkıdır. Onların da tamamına sıcak suyu ulaştırma çabalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Ocak ayın sonuna doğru ilk defa Almira Otel’e sıcak su vereceklerini kaydeden Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kükürtlü bölgesinde, Hilton gibi oteller başta olmak üzere bu projeyi uygulama çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar çok fazla para vermedik. Her sene birkaç milyon liralık yatırım yaptık. Türkiye Cumhuriyeti petrol araması için 1 milyar dolar para ayırdı. Ayıracaksın. Bu ihtiyaçtır. Sıcak su petrolden daha kıymetli. Birkaç senedir proje, sondaj, tesisat çalışmalarıyla uğraşıyoruz. Hemen mart ayından sonra, verdiklerimizi almaya başlayacağız. Bir otelimizden yıllık 500 bin TL alacağız. 10 yılda 5 milyon TL. 10 otel de eklerse hesaplayın. Heyecanınızı kaybetmeyin. Yeni dönemde seçilmeye bakın. Önünüze çok bütçeler gelecek. Bu paraları nereye harcayalım diyeceksiniz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.
Çorum Trafik kazası, 4 yaşındaki Zeynep’i ailesinden ayırdı Çorum’un Alaca ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza, Çorum-Yozgat karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat istikametinden Çorum’a seyir halinde olan Mustafa Fansa (51) yönetimindeki 31 U 3003 plakalı otomobil ile Muhammed Y. idaresindeki 19 ACH 630 plakalı otomobil Boğaziçi köyü kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Fansa yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Mustafa Fansa ve araçta bulunan Muhammed Emin Fansa (17), Emine Fansa (42), Yunus Emre Fansa (10) ve Zeynep Fansa (4) yaralandı. Yaralılardan 4 yaşındaki Zeynep, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Emine Fansa, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazanın ardından Muhammed Y., araçla olay yerinden kaçtı. Bölgedeki kameraları inceleyen polis ekipleri kaçan sürücüyü Yıldızhan Mahallesi Edebali Sokak’ta terk edilmiş halde buldu. Yaptıkları çalışmalar sonucu Muhammed Y.’ye ulaşan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Depremzede olduğu öğrenilen Fansa ailesinin Çorum’da görev yaptığı öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Ankara Emre Belözoğlu: “Sosyal medya lağım çukuru” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, konuk ettiği Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bütün futbolcuları ile gurur duyduğunu belirterek, “Bugün Beşiktaş’a net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. İnşallah finale çıkan takım oluruz. Bu takımın çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Üzgün olduğu tarafları açıklayan Belözoğlu, sezon genelini değerlendirerek, “Skorlar gelmedi. Çok fazla beraberlik var. Ama yine de oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Bu takımın ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum" Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, skor üretemediklerinden dolayı üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Lige hemen döneceğiz. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacak skorlara ihtiyacımız var. Bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teşekkür ederim. Skor gelmedi ama oyun anlamında çok yüksek bir dominasyon vardı.” "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur" Maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Morutan ile ilgili konuşan Belözoğlu, "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur. Tendonda bir kopma varsa o zaman altı ayı bulur. Ümit ediyorum öyle bir haber almayız. Böyle bir şey inşallah yaşamaz. Ama yaşarsa da çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu" dedi. “Sosyal medya lağım çukuru” Bir basın mensubunun, ‘MKE Ankaragücü futbolcularının sosyal medyada eleştirildiğini’ söylemesi üzerine, Belözoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum sosyal medyanın. Alex bugün elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben bir oyuncu transfer ederken, ondan bir performans bekleyerek ediyorum. Bugün performansında eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Benim adıma sosyal medyanın hiçbir karşılığı yok. Bizim ailemize küfür edecekler, biz şikayetçi olduğumuzda bize yalvaracaklar yok öyle bir dünya. Bu ülkede, bu düzelmedikten sonra benim oyuncum ve ben mücadele etmek zorundayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”