EKONOMİ - 13 Ocak 2012 Cuma 15:31

3. ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI`NDA SHELL STANDINA YOĞUN İLGİ

A
A
A
3. ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI`NDA SHELL STANDINA YOĞUN İLGİ

Enerji tasarrufu bilincinin gelişmesine destek olmak amacıyla 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katılan Shell & Turcas’ın standını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ziyaret etti.
Bakan Yıldız, geleceğin enerji alternatiflerine zemin hazırlayan Shell Eco-marathon’da Türkiye’yi temsil eden Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi - Terakki Takımı’nın tasarladığı araç ile birlikte Shell yakıt ekonomisi simülatör aracını kullandı.
WOW Convention Center’da 12-13 Ocak 2012 tarihlerinde düzenlenen 3.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın açılışını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell & Turcas standını ziyaret etti. Yıldız, Shell FuelSave tasarruf yakıtları ile Shell yakıt ekonomisi simülatör aracını kullandı ve Shell Eco-marathon yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi - Terakki Takımı’nın tasarladığı yarış aracını inceledi.
Etkinlikte ziyaretçiler, Shell’in üstün Ar-Ge teknolojisinin ürünü olan Shell FuelSave tasarruf yakıtlarının sağladığı faydaları detaylı olarak öğrenme imkânı buldu. Shell yakıt ekonomisi simülatörü ise, ziyaretçilere renkli bir deneyim yaşattı. Büyük ekranı, direksiyonu, pedalları, sürücü koltuğu ve tüm teknik ekipmanıyla gerçek bir otomobil şeklinde tasarlanan simülatör, şehir içi yollardan, otobana kadar farklı alternatifler içeriyor. Ziyaretçilere, simülatördeki 3 farklı senaryo ile yakıt ekonomisi
formülleri hakkında bilgi verildi.
Gençleri geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasına Türkiye’den katılan başarı ekiplerden Özel Şişli Terakki Lisesi - Terakki Takımı’nın tasarladığı araç da fuarda büyük ilgi gördü. Takım geçen yıl yapılan Shell Eco-marathon’da 1 litre yakıtla 492 kilometre yol kat ederek, prototip araçlar kategorisinde çarpıcı bir sonuç elde etmişti. Terakki Team’in bu başarısı, 1 litre yakıtla İstanbul ile Kastamonu arasındaki mesafeyi kat
edebilmek anlamına geliyor.
SHELL TASARRUF BİLİNCİNİN GELİŞMESİNE DESTEK OLUYOR
Sürdürülebilir bir büyüme için doğal kaynaklarının tasarruflu kulanımı ve bununla birlikte ulaşımda da yakıt tasarrufu sağlanması, enerji verimliliğinin en önemli unsurlarını oluşturuyor. Kuruluşundan bu yana yakıt verimliliği konusunda araştırmalar yapan ve dünyanın ilk tasarruflu akaryakıtını enerji sektörünün kullanımına sunan Shell, bu öncü teknolojisini geliştirmek ve zenginleştirmek için Ar-Ge çalışmalarına her yıl 1 milyar doları aşkın bir bütçe ayırıyor. Shell kurumlar kadar bireylerin de yakıt
tasarrufuna katkıda bulunabileceğine inanıyor ve bu alandaki toplumsal bilincin artması için geniş çaplı sosyal sorumluluk çalışmaları ve eğitimler düzenliyor. Shell sürücülere tasarruf bilincini kazandırmak için şimdiye kadar dünya çapında 150 bin kişiye tasarruflu sürüş eğitimi verdi.
2009 yılında tüketicinin kullanımına sunduğu Shell FuelSave Kurşunsuz benzin ve 2011 yılında istasyonlarda yerini alan Shell FuelSave Diesel yakıtları, ilk damladan itibaren yakıt verimliliğini artırmak üzere tasarlandı. Hem dizel hem benzinli tüm araçlara uygun bu ürünlerde bulunan verimlilik artırıcı formül, motordaki kurum birikmesini engellemeye yardımcı oluyor.
Bu yıl 28’incisi gerçekleştirilecek olan Shell Eco-marathon yarışmasının Avrupa organizasyonu 17 - 19 Mayıs 2012 tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki sokak parkurunda gerçekleştirilecek. Türkiye’den toplam 17 takım 2012 yarışları için aday. Türkiye, Shell Grubu içerisinde projeyi yaklaşık 10 yıldır en iyi uygulayan ve en fazla katılımın olduğu ülkelerin başında geliyor. Yarışta öğrenciler ’Urban’ ve ’Prototip’ ana kategorilerinde farklı yakıt çeşitleri ile yarışıyorlar. 2011’de ilk defa
Elektrikli Mobilite sınıfı da denendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.