YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 14:21

VAKIF İNSANDAN ÖRNEK BAĞIŞ

A
A
A
VAKIF İNSANDAN ÖRNEK BAĞIŞ

Ordu’da eğitim ve kültür alanında yaptığı bağış ve katkılar ile tanınan, bu özelliği sebebiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ’Vakıf İnsan’ ödülüne layık görülen işadamı Ergin Karlıbel, Ordu Üniversitesi’ne 20 dönümlük öğrenci yurdu arazisinden sonra ’üniversite camisi’ yapılması için 2 dönüm arazi bağışladı.
Faaliyete geçtiği günden bu yana 5 yıl içinde hızlı bir büyüme dönemi yaşan Ordu Üniversitesi kampüsünde fakülte inşaatları hızla sürerken, İlahiyat Fakültesi’nin alt yapısını oluşturacak nitelikte yeni bir adım atıldı. Daha önce Karabük Müftüsü iken hayırsever işadamlarına üniversite camisi için arazi bağışı yapılmasına sebep olan Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, aynı çalışmayı Ordu’da da başlattı. Müftü Kolukısaoğlu, üniversite açısından en önemli sorunlardan biri olan öğrenci yurdu konusunda 20 dönüm arazisini bağışlayan ve burada Bin kişilik öğrenci yurdu yapılmasını sağlayan işadamı Ergin Karlıbel ile görüşerek cami arazisi bağışlaması için teklifte bulundu. Teklifi kabul eden Karlıbel, kampüs alanının yanında bulunan 2 dönümlük 300 bin lira emlak değerindeki arazisini üniversite camisi yapılması için Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı. Türkiye Diyanet Vakfı, araziyi devraldıktan sonra hazırlayacağı proje ile Ordu Üniversitesi’ne külliyatıyla birlikte bir cami inşa edecek. Ergin Karlıbel’in isminin verileceği cami inşaatı için Ordu Üniversitesi’nin bütçesinden herhangi bir harcama yapılmayacak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ’NE DE TARLA JESTİ
Ordu Üniversitesi’ne bugüne kadar bağış yapan ve katkı sağlayan tek işadamı özelliğini taşıyan Ergin Karlıbel, bütün bu katkılarının yanı sıra anlamlı bir bağışa daha imzasını attı. Bilimsel araştırmalarını yapacak tarlası bulunmayan Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, 24 Aralık 2008 tarihinde kendilerine tahsis edilen tarlada araştırmalarını yapmak için Samsun yolunda trafik kazası geçirmeleri, biri öğretim üyesi 5’i öğrenci 6 kişinin yaşamını yitirmesi, 13 öğrencinin yaralanması üzerine devreye girdi. İşadamı Karlıbel, üniversite arazisine bitişik olan 10 dönümlük arazisini de bilimsel araştırmalar yapılabilmesi için Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nün kullanımına tahsis etti. Bu çalışma ile Ziraat Fakültesi öğrencilerinin bundan sonra tarla araştırmaları için Samsun’a gitmesine gerek kalmadı.
İŞ DÜNYASINI GÖREVE DAVET ETTİ
Hayırsever işadamı Ergin Karlıbel, yaptıkları bağış ve katkılarla Ordu’da eğitim ve kültür alanında bir farklılık ortaya çıkarmaya çalıştıklarını, ayrıca iş dünyasını bu tür alanlara katkıda bulunmaya çağırdıklarını kaydetti. İş dünyasının bu konulara olumsuz bakmasına üzüldüğünü belirten Karlıbel, "Oysa bugün Ordu’da öyle işadamları var ki, yeni bir okul veya kompleks yaptırabilecek güçteler. Ancak buna rağmen eğitim ve kültür alanında bir çalışmaları gözlenmiyor. Açıkçası buna üzülüyorum. 10 büyük işadamının 10 yatırım yapmasıyla Ordu’nun ne kadar büyük bir zenginlik kazanacağını bir düşünmek lazım. Ordu Üniversitesi kurulalı 5 yıl oldu, iş dünyasının herhangi bir çalışması olmamış. Hiç olmazsa 22 işadamı bir araya gelip birer dönüm arazi satın alıp üniversiteye bağışlasın. İş dünyasının kendi şehrine ve üniversitesine bu kadar ilgisiz kalmasını anlamak mümkün değil" dedi.
Bu arada Ordu Valisi Orhan Düzgün, bir yıl önce başlatılan ve okulların ihtiyaçlarının özel ve tüzel kurumlarca giderilmesini amaçlayan ’Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ kampanyasına katılarak okul ihtiyaçlarının giderilmesinde katkıları bulunan Ergin Karlıbel’e Ordu Öğretmenevi’nde düzenlenen bir törende teşekkür plaketi takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir