Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin en kısa zamanda yeni tebliğe göre üretime geçmelerini istedi.
Yeni yönetmelikle sofraların vazgeçilmezi ekmeğe getirilen standartlar hakkında Silifke merkez ve beldelerinde ekmek üretimi yapan fırıncılarla birlikte bir toplantı düzenleyen Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Gün ve Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Taşer, fırıncıları bilgilendirdi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada, "Üretim yapan fırıncılar 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümlerine uymak zorundadır. Bu kurallara uymayan fırıncılar hakkında cezai işlem uygulayacağız. Kurumumuza gelen şikayetler ve alo 174 hattına gelen tüm şikayetleri dikkate alarak işyerlerinize zabıta ile birlikte denetimler yapacağız. Hijyen ve taşıma kurallarına uymayan fırın işletmecilerine cezalar uygulayacağız" diyerek uyarılarda bulundu.
Silifke Belediyesi olarak da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile aynı yönde hareket edeceklerini vurgulayan Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Taşer toplantıda yaptığı konuşmada, "Üreticiler, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümlerine uymak zorundadır. Belediye olarak birde fırın işletmecilerine uyarımız gürültü kirliliğinin önlenmesi yönündedir. İlçemizde faaliyet gösteren bazı fırınlarımız apartmanların zemin katında veya konutların alt katında bulunmaktadır. Bu fırıncılarımızın gürültü kirliliğine dikkat etmesini istiyoruz. Bacalarında filtre olmayan fırınlar derhal bacalarına filtre taktırsınlar. Temizlik konusunda ve ekmeklerin etiketlenmesi konusuna da daha titiz davransınlar. Biz de belediye olarak kurallara uymayan fırıncılara ceza uygulayacağız" şeklinde konuştu.