YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 10:12

KARS TURİZM ANLAMINDA ÖN PLANA ÇIKARILMALI

A
A
A
KARS TURİZM ANLAMINDA ÖN PLANA ÇIKARILMALI

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ın turizm anlamında öne çıkması gerektiğini belirttiler.
Milletvekilleri, Kars’ın birçok tarihi değeri bulunduğunu, ancak bu değerlerin bir türlü istenildiği gibi tanıtılmadığını ve bundan dolayı da turizm anlamında Kars’ın olması gereken yerde olmadığına dikkat çektiler.
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, inanç turizmi anlamında yeterince tanıtıldığı takdirde beklenen yerli ve yabancı turistlerin Kars’a geleceğini söyledi.
Ahmet Arslan; “Kars Kalesi altında bulunan Ebul Hasan-i Harakani Türbesi, inanç turizmi açısından Kars için çok önemli bir değer. Ama işte her şeyde olduğu gibi Hasani Harakani Hazretleri’nin mezarı burada. Ve buraya insanlar yurt dışından ve yurt içinden ziyaret için geliyorlar. Tabi bunların çoğunluğunu dışarıda yaşayan Karslılar oluşturuyor. Ben inanıyorum ki burası yeterince tanıtıldığı takdirde insan seline uğrayacaktır. Kars’ın bu değerlerini öne çıkartmak gerekiyor” dedi.
Ani Harabelerinin dünyada eşi benzeri bulunmadığına dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Ani Antik Kent başlı başına bir yerleşim yeri. Tarihi değerlerin bulunduğu bu yer. Hak ettiği gibi değerlendirilmiyor. Burada toprak altında kalan çok sayıda tarihi kalıntı var. Bunların arkeolojik çalışmalar yapılarak biran evvel gün ışığına çıkarılması gerekiyor. Ani, Kars Kalesi, merkezde bulunan 49 tabya, buna paralel Sarıkamış’ta bulunan Katerina Köşkü bunlar gerekli bakım onarım ve tadilatları yapılarak turizm alanında ön plana çıkarılmalıdır. Bu şekilde Kars’ın önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Burayı ziyaret eden insanlar alış-veriş yapacak, konaklayacak bunların hepsi ticaret anlamında kente girdi olacaktır. Bunun için Kars’ın tarihi değerlerini öne çıkarmak lazım” diye konuştu.
KARS’I EL BİRLİĞİYLE HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ
Kars’ın sorunlarını yakından bildiklerini ve hemen hemen her hafta sonu Kars’ta olduklarını dile getiren AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Biz Kars’tan hiç uzun süreli ayrı kalmadık. Sürekli buradayız. Partililerle görüşüyoruz. Vatandaşlar ile görüşüyor. Belediye Başkanımızla sürekli birlikteyiz. Biz burada önemli derece de yapılması gerekenleri biliyoruz. Konulara vakıfız. Ankara’da ilgili bakanlıklarla sürekli görüşüyoruz. Yapılması gereken işlerin biran evvel tamamlanması için gece-gündüz çalışıyoruz. Halkımız bize inandı seçim sürecinde bize güvendi. Bizleri Ankara’ya gönderdi. Bizlerde bu şehre hizmet etmeyi kendimize borç biliyoruz. Bu bağlamda Kars’a çok güzel yatırımlar yapıldı. İşte bunlardan birisi Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu hattı. Uluslar arası yatırım tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştular.
Öte yandan AK Parti Hükümeti tarafından başlatılan Kars Havaalanı terminal binası yapımına kışa rağmen devam ediliyor. Baraj çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. Demiryolu yine aynı, çağrı merkezi, lojistik merkez, Duble yol çalışmaları, Digor-Iğdır yolu asfalt çalışması inşaat döneminde başlanacak. Son olarak Et Balık Kombinası açılması proje çalışmalarına başlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir