YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 16:10

BELEDİYELER POLEMİĞE GİRMEK YERİNE HİZMET ÜRETMELİLER

A
A
A
BELEDİYELER POLEMİĞE GİRMEK YERİNE HİZMET ÜRETMELİLER

Foça Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından ilçe merkezinde gerçekleştirilen Basın toplantısına , köy muhtarları, esnaf, vatandaş ve partililer katıldı.
Ak Parti Foça İlçe Başkanı Av.Kadir Özgirgin Açılış konuşmasında; “İlçe için verilen sözlerin bir bir tamamlanıyor olması bizi mutlu ediyor. Lise konusunda sona ulaşıldığını inşaata başlanılacak duruma geldiğini ve yine TOKİ ve Tatil köyü ve duble yol ile ilgili çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğunu Yeni Foça duble yolunun ihale edildiğini bu konularda her türlü desteği bize veren ve bizi ziyaret edip her zaman yanımızda olan sayın Vekilimize hoş geldin diyoruz. Kendileri şu anda ilçemizin sorunlarını yerinde incelemek ve yatırım planına alınan yeni hastane konusunda incelemelerde bulunmak üzere ilçemizi ziyaret etmektedir. İzmir için verilen sözler yerine getirilirken Foça’ya 35 gölet kapsamında bir gölet yapılacak olması da bizi ayrıca heyecanlandırmıştır. Her zaman bizim dertlerimizle dertlenen bizim sorunlarımız kendi sorunları kabul eden onların çözümü için her şeyi yapan Sayın vekilimizin huzurunda tüm vekil ve ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.
Nesrin Ulema yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Kongreden sonra ilk ziyaretim görev alan arkadaşlarımıza Foça’nın yeni ekibine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başkanımız özetledi 6 ay boyunca Foça ile ile ilgili her konuda problemleri sıkıntıları ve sizlerden gelen istekleri çözüme ulaştıracak vekiliniz benim 6 ay sonra başka arkadaşımız devam edecek. Öncelikle şunu belirteyim eskiden beri Foça’ya çok sık gelip gidiyorum. Başkanımız iyi bir dosya hazırlamış tüm sorunlar ve konular detaylı olarak yazılmış. Tatil köyü ile ilgili yıllardır süre gelen bir sorun var , yat limanı yapımı, ilçenin İzmir-Çanakkale yolu ile bağlantısı, lise yapımı gibi konuların 2012 programı içine alındı. Sorunları yerinde inceledim Foça lisemiz ile ilgili sorunlar ortadan kalktı. İlçede tam teşekküllü bir devlet hastanesine ihtiyaç var ve yer belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayacağız. TOKİ’nin çalışmalara başladı ama Van depremi nedeni ile tüm yoğunluk şu an oraya verildi. O nedenle biraz gecikme oldu. İzmir Adnan Menderes Havalimanın iç hatlar terminaliyle ilgili bir ihalemiz vardı bu ihale yapılır yapılmaz çalışmalarımız başladı. Çandarlı limanıyla ilgili çalışmalar, İzmir-Ankara arası hızlı tren projemiz, İzmir-İstanbul Otoyolu çalışmaları hızlı şekilde yürütülüyor. 9 projenin startının verilmiş olması, bize seçim öncesi yöneltilen eleştirilere en güzel cevaptır. İl merkezi ve ilçelerde yeterli çalışma yürütülmüyor İzmir Büyükşehir ve Foça Belediyelerini çalışmıyor, polemiğe girmek yerine hizmet üretmeliler. Ülkedeki problemleri çözmek, insanların sorunlarını çözmek, bir nebze azalmasını sağlamak için çalışan tek partinin, AK Parti olduğunu gördüm. 2014 yerel seçimleri için çalışmaları başlattık. 2 yıl olmasına rağmen sıkı çalışmalıyız. Önümüzdeki dönemde Ak partili bir belediye ile Ak partinin hizmetlerini Foça ile kucaklaştıracağız kaynaştıracağız. İzmir büyükşehir belediyesi ve İzmir’in tüm ilçeleri için iddialıyız. 3 gün Ankara’da 4 gün İzmir’deyiz ve bu 4 gün de sahada çalışıyoruz esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapıyoruz. Vatandaşlardan duyduğumuz bütün şikâyetler yerel hizmetlerle yani belediyeler ile ilgili.
Ben inanıyorum ki bu dönem İzmirli ve Foçalı seçmenler hizmeti kimin getireceğine bakacak. Seçimlerde önce bakanlarımız ile birlikte 35 proje 35 İzmir ile vatandaşımızın karşına çıktık, seçmeni kandırıyorsunuz dediler. Bizde dedik ki bizim başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 13 Haziran günü projeler başladı, 9 proje başladı, kazmalar vuruldu. İzmirlilere hizmeti belediyeler veremiyorsa biz vereceğiz devlet olarak bunu gösterdik. Bu projeleri durdurmak için bir takım davalar açılsa da bir takım engellemeler konsada hizmete hazırız” şeklinde konuştu.
Benim milletvekili olarak ilk dönemim, seçilip meclise gittiğimde şok yaşadım, problemleri çözmek içi bir tek Ak partinin gayreti olduğunu gördüm. Saat 13 de meclis açılıyor saat 18 e kadar görüşme yapılamıyor. Muhalefet yapıcı olmaktansa yıkıcı olmayı tercih ediyor.
Meclis iç tüzüğünü değiştireceğiz, meclisi çalışır hale getireceğiz.2023 Türkiye’sini hep birlikte oluşturacağız. Bizim amacımız dünyada lider ülke olmak, İzmir’i Marka şehir yapmak.
Nesrin Ulema Toplantı ardından Foça gezisine başladı. Çarşı boyunca esnafı ziyaret etti, kafeteryalarda oturan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlarca ilgi ile karşılanan Ulema birçok konuda sorulan soruları da yanıtladı. Vatandaşların sıcak ilgisi ile karşılaşan nesrin Ulema’ya en çok da emekliler intibak ve maaş artışlarını soruldu.
Foça devlet Hastane gezen Ulema hasta ve yakınları ile sohbet etti. Yeni Hastane yeri ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Yeni hastane yerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Yaşlılar evini ziyaret eden Ulema tek tek yaşlılarla ilgilendi, istekleri not aldırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.
Karabük Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu Belediyesi tarafından şehirde çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere seralarda 200 bin adetten fazla çiçek üretimi gerçekleştirildi. Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan uygulama ve üretim birimlerinin, modern tarım teknikleri ve uzman ekip desteğiyle, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladığı belirtildi. Üretilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ve begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunduğu belirtilen açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse öncülüğünde başlatılan bu büyük çiçek üretim projesinin, Safranbolu’nun sokaklarına, parklarına ve kamusal alanlarına renk kattığı kaydedildi. Aynı zamanda, doğal yaşamın korunması ve şehir estetiğinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunu koruma gayreti, çiçek üretimiyle sınırlı kalmayıp, şehirdeki peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalarla da devam ediyor. Bu çabalar, yerel halkın ve ziyaretçilerin daha yaşanabilir bir şehirde vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Üretilen çiçeklerin bir kısmı şehrin park ve bahçelerinde kullanılacakken, bir kısmı da satışı yapılarak gelir elde ediliyor. Bu şekilde, şehrin her köşesinde doğal güzelliklerin ve renklerin daha fazla hissedilmesi amaçlanırken bölgede önemli bir konuma sahip olundu" denildi.