GENEL - 08 Şubat 2012 Çarşamba 10:38

DEPREMZEDEYE EN ANLAMLI BAĞIŞ

A
A
A
DEPREMZEDEYE EN ANLAMLI BAĞIŞ

Kronik böbrek yetmezliğine bağlı on yıldır diyalize bağlı kalan ve Van’da yaşanan 7.2’lik depremden kurtulan Dilşah Şengöl, Antalya’da bir hayırseverin bağışladığı böbrekle hayata yeniden tutundu.
Van’da yaşayan 32 yaşındaki Dilşah Şengöl, kronik böbrek yetmezliğine bağlı olarak 10 yıldır diyalize giriyordu. Yaşanan 7.2’lik Van depreminde evini ve yakınlarını kaybeden Dilşah Şengöl, yerleştirildiği çadırda diyalize girmeye başladı. Çadırda diyalize girmekte zorlanan Şengöl, ilk olarak Diyarbakır’a oradan da Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde diyalize girmeye başladı. Antalya’da akrabalarının yanında kalan Şengöl, böbrek nakli olmak için de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Prof. Dr.
Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne başvuru yaptı. Bekleme listesine alınan Şengöl’e şans, bir arkadaşını böbrek yetmezliği sonucu kaybeden 49 yaşındaki Necmettin Arslan’ın böbreğini bağışlamak istemesiyle güldü. Naklin ardından hemen su isteyen Şengöl, taburcu olacağı günü beklemeye başladı.
Van’dan Antalya’ya gelen 32 yaşındaki Dilşah Şengöl, 10 yıldır diyalize girdiğini ve çok acılar çektiğini söyledi. Depremin ardından Antalya’da yeniden hayata doğduğunu kaydeden Şengöl, şöyle konuştu: "Hiç beklemediğim anda bir hayırsever bana böbreğini bağışladı. Çok mutluyum. Hâla nakil olduğuma inanamıyorum. 10 yıldır hep acı çektim. Hep diyalizdeyim bir dala suya hasret kalmıştım, 3 gündür doya doya suyu içiyorum. Allah böbreğini bağışlayan hayırseverden razı olsun."
BİR AĞABEYİM DAHA OLDU
Böbrek bağışı yapan Necmettin Arslan ile bir yakınının aracılılığıyla tanıştığını ifade eden Şengöl, şunları söyledi: "O, hayırsever benim ağabeyim oldu. Kendisi depremde Van’a maddi yardımda bulunmak istemiş ama durumu el vermemiş. Bana böbreğini verebileceğini söyledi. Bizde kabul ettik. Bunca yıldır nakil olmak istiyorum ama maddi yetersizlikten dolayı Antalya’ya gelemiyordum. Bir gün elbet nakil olacağım diye bekliyordum. Nasip bugüneymiş. Şimdi bir ağabeyim daha oldu. Nakilden sonra onun ellerini
öptüm. Kızı da benim kardeşimdir. Beni bu durumdan kurtardığı için çok mutluyum."
EN BÜYÜK ŞANS
2012 yılının en büyük şansının kendisine vurduğunu dile getiren Şengöl, "Depremin ardından ben, 3 gündür yeniden dünyaya geldim. Vericime sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Bir otelin teknik servis bölümünden emekli olan 49 yaşındaki Necmettin Arslan, arkadaşını böbrek yetmezliğinden kaybettikten sonra böbreğini bağışlamaya karar verdi. 23 Ocak 2012’de emekli olan Necmettin Arslan, böbrek bağışlama isteğini hayata geçirdi. Depremzede ailenin bir yakını ile görüşen Arslan, 10 yıldır diyalize giren Dilşah Şengöl’e böbreğinin birini bağışladı.
Diyalize girenlerin sağlık durumunu yakından bildiğini ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hastalar oturup bir bardak çayı, suyu içemiyor, tuvaletine rahat gidemiyor. Ben bu nedenle böbreğimi vermeye karar verdim. Böbreğimde depremzede aileye nasip oldu. Şimdi ikimizde sağlıklıyız. Bir depremzedeyi ayağa kaldırdım"
EN ANLAMLI YARDIM
Gözyaşlarını tutamayan Necmettin Arslan, Van depremzedelerine maddi olarak yardımda bulunamadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Ama sağlık yönünden yardımcı olabilmek adına karşıma böyle bir şans çıktı. Dilşah’a böbreğimi bağışladım. Ben öldükten sonra organlarım ne işe yarar. Canlı canlı o insanın yaşamasını görmek o insanın elinden bir bardak çay içmek bizi mutlu eder. O benim kardeşim oldu. İnşallah bundan sonra hep güzel günler görür"
CAN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ
Dilşah Şengöl’ün kardeşi inşaat işçisi Mehmet Şengöl (32) de depremzede olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Bizim bir ağabeyimiz daha oldu. Böbreğinin birini ablama bağışladı. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Ablama yeniden bir hayat verdi"
Dilşah Şengöl’ün diğer kardeşi Sıddık Şengöl (27) de, şöyle konuştu: "Necmettin Arslan hiç düşünmeden ablama böbreğini verdi. Bu hiç kimsenin yapamayacağı bir şey. En anlamlı bağış budur. Ev gitmiş, mal gitmiş hiçbir şey can kadar değerli olamaz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu Balıkesir’in Gönen ilçesinde dere yatağında bulunan cesedin Ekonomist Korhan Berzeg’e (83) ait olma ihtimali güçleniyor. Bölgede devam eden arama ve inceleme çalışmalarında Korhan Berzeg’in şahsına ait çok sayıda malzeme bulundu. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen cesedin bulunduğu Gelgeç Mahallesi’ndeki dere yatağında arama ve inceleme çalışmaları devam ediyor. 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT, kadavra köpekleri ve drone ile devam eden çalışmalar kapsamında Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzemeye ulaşıldı. Bölgede yapılan olay yeri inceleme çalışmaları sonucunda; 1 adet Korhan Berzeg adına kimlik kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına sürücü belgesi, 3 adet Korhan Berzeg adına banka kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına kredi kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, 1 adet sağlam durumda Korhan Berzeg adına İstanbul mavi kart, 1 adet araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar, 1 adet parçalanmış kahverengi cüzdan ve bir miktar para bulundu. Cüzdanda ve banka kartlarının üzerinde vahşi hayvanlara ait olduğu düşünülen diş izlerine rastlandı. Dere kenarında bulunan pantolonun da paça kısımlarından parçalanmış olduğu ve bu durumun hayvan saldırısı ihtimalini güçlendirdiği, cesedin ise hayvanlar tarafından dere kenarına getirilmiş olduğu değerlendiriliyor. Diğer yandan Alzheimer hastası başlangıcı olan Korhan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığını belirtti. Gergeç Mahallesi’nde içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yaptığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçalarını bulan Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay ise yaşananları şöyle anlattı: "Dere yatağında bir su borusu patlamıştı. Hakkı abi ile beraber dere yatağındaki bu su borusunu takip ederek giderken su yatağının 1 metre ilerisinde pantolon gördüm. 1 metre yukarısında da gömlek vardı. Pantolonun yanında da kimlik vardı. Kredi kartı, otobüs kartı vardı. Sonra üzerinde fotoğrafını da gördüm. Daha sonra jandarmaya haber verdim. Jandarma yarım saat içinde olay yerine geldi. Olay yeri inceleme geldi. Etrafta 4 tane falan kemik parçası vardı. Adli tıp kemikleri incelemeye alıp götürdü.”