YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 11:38

ULUDAĞ`DA ATIK SU BİLMECESİ

A
A
A
ULUDAĞ`DA ATIK SU BİLMECESİ

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Uludağ’daki mekanların atık ve kanalizasyon sularının Kaplıkaya ve Gökdere’ye ulaştığını, yönetimin ve idarenin artık Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin en önemli kış ve doğa sporları merkezlerinden olan Uludağ’ın yıllardır biriken sıkıntılarının artık çözülmesi gerektiğini söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, müthiş bir tabiata sahip olan Uludağ’ın, Bursa ili sınırları içerisinde bulunduğunu hatırlattı. Türkiye’nin en önemli tabiat alanının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Pala, Uludağ Milli Parkı’nda, birinci ve ikinci gelişim bölgelerinde, kamp ve günü birlik kullanım alanlarında mevcut içme ve kullanma suyu, atık su arıtma ve kanalizasyon tesisleri terfi istasyonu kurma gibi işlemlerin bulunduğunu belirterek, “Uludağ’daki mekanların atık ve kanalizasyon suları maalesef Kaplıkaya ve Gökdere’ye ulaşıyor. Yıllardır bu konuda çözüm üretilemedi. Bursa Kent Konseyi olarak Bursalılar adına Uludağ’ın atıklarının düzgün bir şekilde Bursa’ya iletilmesini istiyoruz. BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün, idari statüsü orman köyü olmayan Uludağ Milli Parkı, birinci ve ikinci gelişim bölgeleri, kamp ve günübirlik kullanım alanlarıyla ilgili tuvalet, spor alanları tesisleri, otopark, oyun alanları ve yürüyüş parkurları gibi planları olduğunu öğrendik. Uludağ’ın atık sularının düzgün bir şekilde Bursa’ya iletilmemesi bize göre en önemli konudur” dedi.
Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Uludağ’ın kanalizasyon ve su hizmetleriyle ilgili yaklaşık 20 milyon liralık yatırımı söz konusu olduğunu da dile getiren Pala, su ve kanalizasyon hizmetlerinin BUSKİ tarafından yürütülmesi ve bu yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Ancak Uludağ’ın kullanımı ve yönetiminin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde bulunmadığına da değinen Pala, “Bursa, kendi parçalarını yönetebilecek idarecilere sahiptir. Belediyeleri de bu konularda tecrübelidir. Uludağ, Milli Park olarak kalmalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilmelidir. Uludağ, uzaklardan yönetilmemelidir. Yıllardır biriken ve çözülemeyen problemler bunun ispatıdır. Birkaç bina yıkılarak Uludağ’ın sorunları halledilemez. Uludağ’ın temel sorunlarının çözülmesi gerekir. Uludağ’ın Türkiye’nin en önemli kentlerinden olan Bursa tarafında yönetilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir