GENEL - 26 Ocak 2012 Perşembe 15:34

ANKARA`DA SİBER GÜVENLİK HUKUKU ÇALIŞTAYI

A
A
A
ANKARA`DA SİBER GÜVENLİK HUKUKU ÇALIŞTAYI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internetin, hayatın bir parçası haline geldiğini vurgulayarak, "Eskiden savaşlar top, tüfek ile yapılıyordu artık siber ortamda yapılıyor" dedi.
Türkiye Barolar Birliği Litai Konuk Evi’nde düzenlenen Siber Güvenlik Hukuku Çalıştayı bugün başladı. Çalıştay kapsamında ele alınan başlıca konular internet hukuku, siber saldırılar ve internet güvenliği oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı çalıştayda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, dünya genelinde ve Türkiye’de internet kullanımının artarak devam ettiğini ve Avrupa’nın en çok internet kullanan ülkesinin Türkiye belirtti.
Acarer, internet kullanımın artmasına paralel olarak siber saldırıların da çoğaldığını kaydetti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internetin hayatın bir parçası olduğunu belirterek, siber saldırı ve güvenli internet kullanımın önemine vurgu yaptı. Yıldırım, "Eskiden savaşlar top, tüfek ile yapılıyordu artık siber ortamda yapılıyor" dedi.
ABD’nin siber güvenliğe bir yılda 20 milyar dolar yatırım yaptığını hatırlatan Bakan Yıldırım, siber güvenliğin önemini vurguladı. İnternetin yeni suç türleri yarattığını, ülkemizde son iki yılda internet üzerinden işlenen ekonomi suçlarının yüzde 13 arttığını kaydeden Bakan Yıldırım, internet güvenliğinin yüzde 100 sağlanmasının mümkün olmadığına ancak ulusal ve uluslararası hukukta yeni çalışmalar yapılması gerektiğini, farkındalık bilincinin arttırılması çeşitli siber tatbikatlarla suç oranlarının
azaltılabileceğinin altını çizdi. Yıldırım, bu bağlamda Türkiye’nin 48 ülke ile uluslararası adli bir anlaşma yapacağına da değindi. Bakan Yıldırım, bu tür çalıştayların siber güvenliğe katkı sağlayacağı söyledi.
Siber Güvenlik Hukuku Çalıştayı yarın da devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir