YEREL HABERLER - 26 Ocak 2012 Perşembe 16:42

GİRESUN`DA TAEKWONDO ADAY HAKEMLİK KURSU BAŞLADI

A
A
A
GİRESUN`DA TAEKWONDO ADAY HAKEMLİK KURSU BAŞLADI

Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı, Taekwondo Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan Taekwondo Aday Hakem Kursu Giresun’da başladı.
Kursun açılışında konuşan Taekwondo İl Temsilcisi Aziz Ödemir, 2012 yılının ilk aday hakem kursunun Giresun’da başladığını belirterek ev sahibi olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. MHK Başkanı Aydın Akpınar ise, hakemliğin ilk aşamasının aday hakemlik olduğunu hatırlatarak, başarılı olan hakemlerin bölge ve ulusal hakemliğin yanı sıra şartların oluşmasının ardından uluslararası hakem oluna bilineceğini söyledi.
Taekwondo’da bir çok başarılara imza atan Türkiye’nin uluslararası hakemlikte çok az temsil edildiğini belirten Akpınar "Komşu ülkemiz İran bile Taekwondo’da yaklaşık 250 uluslararası hakemle ülkelerini temsil ederken bizim sadece 35 uluslararası hakemimiz var ve bunların sadece 10 tanesi aktif görev yapmaktadır. Aday hakemlerimizin hedeflerini yüksek tutmalarını bekliyoruz” dedi.
Ülkemizde yapılan spor programlarında amatör sporlara çok fazla yer verilmediğinden de yakınan Akpınar "Gazetelerin, televizyonların spor sayfaları ve programları var. Ancak adı spor ancak sadece futbol yazılıyor,konuşuluyor. Öyleyse spor değil sadece futbol programı, futbol sayfası olsun. Spor sadece futboldan ibaret değildir. Taekwondo da aldığımız hiçbir başarı hak ettiği şekilde medyada yer almıyor. Bir futbolcunun karnının ağrıyıp antrenmana çıkamaması manşet oluyor fakat bizim aldığımız Avrupa Şampiyonası bir çok medyada yer bile almıyor” diye konuştu.
Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kursa Trabzon, Giresun ve Ordu illerinden 20 hakem adayı katılırken, Taekwondo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Aydın Akpınar, MHK Başkan Yardımcısı Nurettin Avcı, MHK Üyesi Mürteza Okumuş hakem kursuna eğitmen olarak katılıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir