YEREL HABERLER - 31 Ocak 2012 Salı 14:23

VALİ COŞ: "ADANA BÖLGESEL MERKEZ OLMAYA ODAKLANMALI"

A
A
A
VALİ COŞ: "ADANA BÖLGESEL MERKEZ OLMAYA ODAKLANMALI"

Adana Sanayi Odası Meclisi’nin Ocak ayı toplantısına konuk olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana için karamsarlığa ve paniğe kapılmaya gerek olmadığını, morale ihtiyacı bulunduğunu belirterek, Adana’nın bölgesel merkez olmaya odaklanması gerektiğini söyledi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana ile ilgili ekonomik verilerin daha da iyileştirilmesi ve olumlu kılınması için potansiyelin bulunduğunu söyledi. Adana’nın tarımdan, sanayiye, turizme kadar zengin bir potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Vali Coş, “Adana battı, bitti, geriye gidiyor, Antep bizi geçmiş, Mersin peşimizde, bunları telaffuz etmeye gerek yok. Gerçekte Adana her alanda bölgenin merkezi olmaya odaklanmalıdır. Çevre illerde olan zenginliğin Adana’ya ne yararı var, onu düşünelim. Çevremizde oluşan zenginlikten Adana’ya ne transfer edelim, neler getirmeliyiz, bunun arayışı içinde olmalıyız. Bölgesel merkez olması Adana’nın konumunu daha da güçlendirecektir” dedi.
“ADANA’NIN MORALE İHTİYACI VAR”
Adanalıların öncelikle morale ihtiyacı olduğunu, kentle ilgili verilerin iyi okunması ve değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Coş, “Adana için doğru bilgilere sahip olarak doğru reçeteler peşinde koşmamız, potansiyelimizi ve imkanlarımızı iyi değerlendirmemiz, tüm kurum ve kuruluşların birlik ve beraberlik içerisinde olması, herkesin tek vücut hareket etmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Vali Hüseyin Avni Coş, yabancı yatırımcıların Adana ile yakından ilgilendiğini ve kentteki potansiyelin iyi bilindiğini belirterek, yerli yatırımcıların yapamadığı yatırımları yapmak isteyen yabancılara destek olunması gerektiğini vurguladı. Coş, “Kentin tanıtımında ve yatırım imkanlarının cazip hale dönüştürülmesi, girişimcinin Adana’ya getirilmesi için artı özelliklerin ön plana çıkarılması doğru olacaktır” görüşünü dile getirdi.
“ADANA SANAYİ ODASI, DOST MECLİSİ”
Adana Sanayi Odası’nı dost meclisi olarak değerlendirdiğini vurgulayan Vali Hüseyin Avni Coş, “Öyle beylik nutuklar hazırlayıp, bilinen şeyleri tekrarlamaya gelmedim. Burada bir tanışma eksenli, muhabbet, samimiyetimizi artırmak, işbirliğimizi güçlendirmek, kalbimizin, gönlümüzün sizlerle birlikte attığını söylemek için geldim. İlimizin ve ülkemizin kapasitesini artırmak için üretim ve istihdam yaratanlara teşekkür borçluyuz. Dolayısıyla sizlerin ve temsil ettiğinizin camianın her zaman değerinizi bilerek, öneminize inanarak başımızın üzerinde taşımaya devam edeceğiz” dedi.
ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök’ün, “Adana Sanayisinin Durumu, Gelecekteki Vizyonu” ile ilgili sunum yaptığı toplantıda, ADASO Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler de, toplantıya katılımından dolayı Vali Hüseyin Avni Coş’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir