ASAYİŞ - 28 Ocak 2012 Cumartesi 09:43

İLİŞKİYE GİRDİĞİ HAYAT KADINININ ÇANTASINI KARDEŞİNE ÇALDIRTTI

A
A
A
İLİŞKİYE GİRDİĞİ HAYAT KADINININ ÇANTASINI KARDEŞİNE ÇALDIRTTI

Konya’da para karşılığı bir kadınla birlikte olan bir kişi, kadının çantasını yaptığı plan sonrası kardeşine ve arkadaşına kapkaç yöntemiyle çaldırttı. Hayat kadınının ihbarı üzerine polis, 3 kişiyi kısa sürede yakaladı.
Olay, dün saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Özlem Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Azerbaycan uyruklu olan ve Türkiye’de evlenerek oturma izni alan Vahida K. (52), kendisini ortak bir arkadaşının evine götüren Recep Ç. ile para karşılığı birlikte oldu. Birlikte olduğu kadına parasını veren Recep Ç., kadının parayı çantasına koyarken kredi kartlarını görünce çalmak için plan yaptı.
Cep telefonuyla kardeşi Satılmış Ç.’ye (20) mesaj atan Recep Ç., birlikte olduğu kadının 10 dakika sonra evden çıkacağını haber verip çantasını alıp kaçmalarını söyledi. Bunun üzerine Satılmış Ç., yanına arkadaşı Hüseyin D’yi (18) alarak ağabeyinin bulunduğu evin karşısında beklemeye başladı. Satılmış Ç. ve Hüseyin D., hayat kadını Vahida K.’nın evden çıkmasıyla birlikte elindeki çantayı kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Çantasının çalınmasından sonra kadının ihbarda bulunması üzerine polis ekipleri harekete
geçti. Belirtilen adreste çalışma yapan polis, kaçan şüphelileri fark edince kısa süre kovalamaca yaşandı. Polislerin peşinde olduğunu görünce çaldıkları çantayı ve içerisinden çıkardıkları cüzdanı farklı sokaklarda bulunan çöp kutularına atan iki şüpheli kısa sürede yakalandı.
Gözaltına alınan şüphelilerden birinin çantanın yerini göstermesi üzerine çanta ve cüzdan çöp kutusundan çıkarıldı. İki şüpheliyle birlikte kapkaç planını yaptığı iddia edilen şahıs, Konya Numune Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanedeki işlemlerin ardından 3 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere Şehit Topel Polis Merkezi’ne götürüldü. Çantası çalınan kadının Türkiye’de evlenerek vatandaşlık aldıktan sonra uzun süredir Konya’da ikamet ettiği öne sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir