YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 16:02

BELEDİYE HİZMET BİNASI OTOGAR BÖLGESİNE TAŞINACAK

A
A
A
BELEDİYE HİZMET BİNASI OTOGAR BÖLGESİNE TAŞINACAK

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, belediye hizmet binasını şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alana taşımak istediklerini söyledi.
Şehrin bir cadde üzerinde yoğunlaştığını ve bu durumun kentleşme açısından ciddi sıkıntılar doğurduğunu belirten Ali Erdoğan, “Hayata geçirmeyi planladığımız projelerle şehri İsmetpaşa Caddesi’ne hapsolmaktan kurtaracağız” dedi. Çevre yolu projesi hayata geçirildikten sonra şehrin merkezini Ankara-İzmir karayolu üzerine taşımak istediklerini anlatan Ali Erdoğan, belediye hizmet binası ile valilik binasını mevcut şehirler arası otobüs terminalinin bulunduğu alana taşıyacaklarını ifade etti.
Öncelikli hedeflerinin belediye binasını taşımak olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, “ Planladığımız hedeflere öncelikle kendimiz uymak istiyoruz. Bu nedenle belediye binamızı şu an otogar olarak hizmet veren ve yakın zamanda taşınacak olan İzmir Ankara karayolu üzerinde bulunan alandır. Mevcut otogar yakın zamanda yeni yapılacak alana taşınacak. Yeni yere geçmesinin ardından otogar mevkisine belediye olarak hizmet binası yaparak ilk adımı biz atmak istiyoruz. Mevcut otogar karşısında yer alan İl Özel İdaresi’ne ait alana ise Uşak Valiliği’nin taşınmasını isteyeceğiz. Böylece İsmetpaşa Caddesi önemli ölçüde rahatlayacak. Uşak Devlet Hastanesi, yeni adliye sarayı gibi kurumlarda Ankara karayolu üzerine taşınacak. Hastane inşaatı tamamlanmak üzere.
Mart ayında başlayacak olan Kentsel Dönüşüm projesi de bu amaca hizmet edecek. Tüm bu gelişmelerin ardından raylı sistem gibi trafik uygulamaları ile Uşak modern bir kent haline gelecek” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir