DÜNYA - 11 Ocak 2012 Çarşamba 20:27

TRABZONSPOR TURLADI

A
A
A
TRABZONSPOR TURLADI

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bank Asya 1. Lig ekiplerinden İstanbul Güngörenspor’u konuk eden Trabzonspor, her iki yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-0 mağlup ederek adını 4. tura yazdırdı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, turu geçtikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Yedek oyuncuları görme şansı bulduk. Bu sezon ilk Ziraat Türkiye Kupası maçımızdı. Tur atlamak çok önemliydi. Sonuçta da tur atladığımız için mutluyuz. Diğer taraftan oyuncuları görme şansımız oldu. Elde sakatlığı olmayan performans olarak sahaya çıkmaya hazır olan oyuncuları oynatarak görme şansım oldu. Sadece Jebrin’i geç oyuna aldık. Hak ettiğimiz bir skordu.
Rakipten yetenek ve güç olarak üstündük sonuçta bunun skora yansıması normal. İlk gole kadar gayet iyiydik. Golden sonra konsantrasyon düşüklüğümüz oldu. Sonunda kazandık. Mustafa’nın sakatlığı var ama umarım ciddi değildir" dedi.
Güneş, "İlerleyen dönemde stoper sıkıntısı yaşanır mı?" şeklindeki soruya ise, "Biz oyuncu eksikliği çekmeyiz 31 kişilik kadromuz var, Glowacki sakat, büyük ihtimalle Samsunspor maçında oynayamayacak. Aykut’un da ufak bir sakatlığı var. Yarın öteki gün düzelir diye düşünüyorum" dedi.
Güneş, Adrian ile ilgili soruya ise, "Belki de oynatarak Adrian’a zarar veriyorum. Adrian bundan daha bir oyuncu ama şu anda yeterli bir üretim yapmıyor" dedi.
ÖMER CAN GÖKSU "SONUÇTAN ÇOK OYUN BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ"
İstanbul Güngörenspor Teknik Direktörü Ömer Can Göksu ise ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ve bu yüzden Trabzonspor maçının oyun anlamında önemli olduğunu belirterek, "Alacağımız sonuçtan çok oynayacağımız oyun önemliydi. Türkiye’nin en büyük dört takımından biriyle oynadık. Oyuncularımızın özgüven kazanması için daha iyi oldu. Trabzonspor beklediğimiz gibi bir oyun oynadı. Onlara karşı yapabileceklerimiz zaten sınırlıydı. İlk golden sonra rakip gol bulmakta zorlandı bizde iyi
kapandık. Umarım bundan sonra iyi futbol oynamaya devam ederiz" diye konuştu.
Güngörensporlu futbolcu Hakan Albayrak ise Trabzonspor ile oynamak ve Ziraat Türkiye Kupası’nda bulunmanın kendileri için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Trabzonspor’un gücü belli. Biz burada izleyenlere güzel futbol izletmek ve kendimizin zevk alacağı bir oyun sergilemek istemiştik. Bizim önceliğimiz Bank Asya ve umarım orada başarılı oluruz" dedi.
Trabzonspor forması altında ilk maçlarına çıkan Sercan ve Jebrin de maç sonrası açıklamalarda bulundular. Bordo-mavili forma altında ilk golünü atan Sercan, iyi bir maç çıkardığını belirterek, "Bu maçın zor olacağını biliyorduk çünkü kupa maçları her zaman sürprize açık maçlar oluyor. Çok ciddi hazırlandık. Hedefimiz turu atlamaktı bunu da başardığımız için mutluyuz. Zor bir maçtı. Rakibimiz de iyi mücadele etti. Tek maçlarda elenmemektir önemli olan bizde bunu başardığımız için mutluyuz" dedi.
Sercan, kendisini sürekli hazır tutan bir oyuncu olduğunu belirterek, "A2 takımında forma giyerek maç eksiğimi kapatmaya çalışıyorum. Bizim gibi oyuncuların sürekli kendisini hazır tutması gerekiyor çünkü şans geldiğinde iyi kullanmakta önemli ben de bu şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. "ifadesini kullandı.
Bordo-mavili takımın yeni transferi Jebrin de takıma karşı çok büyük bir görevinin olduğunu belirterek, "Bu akşam önemli bir maç yaşadım. Genç bir futbolcu olarak burada oynamak çok farklı bir şey. Takıma ve taraftarlara karşı sorumluluğum var. Bu akşam yaptığımdan çok daha fazlasını yapmak zorundayım. Önümüzdeki dönem çok daha fazla çalışıp bunları yerine getirmeliyim" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir