YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 11:18

ANNA KARENİNA`NIN HAYATI BALE SAHNESİNDE

A
A
A
ANNA KARENİNA`NIN HAYATI BALE SAHNESİNDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin geçtiğimiz sanat sezonunda prömiyerini yaptığı ve uzun bir süre kapalı gişe oynayan Anna Karenina balesi, bu sanat sezonunda da izleyici ile buluşmaya devam ediyor.
Rus klasiklerinin unutulmaz eserlerinden biri olan Anna Karenina , klasik bale repertuvarının da önde gelen eserleri arasında bulunuyor. Çaykovski’nin etkileyici müziği , dansçı kadrosu , koreografisi ve dekoru ile izleyicinin beğenisini toplayan eser Ocak ayında 2 temsil ile izleyici karşısında olacak. Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina’nın fırtınalı yaşamının anlatıldığı eser, 19 ve 21 Ocak tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Çaykovski’nin bestelediği ve müzik düzenlemesini Guy Woolfenden’ın gerçekleştirdiği eserde orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetiyor. Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky tarafından yapılan eseri, Gilles Madion tarafından sahneye koydu. Eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.
Eserde Anna Karenina’yı Müge Ünal ve Selin İnan dönüşümlü olarak canlandırıyor. Alexei Vronsky’i Tolga Burçak, Alexi Karenin’i ise Cenk Şahinalp canlandırıyor. Murat Özdemir ’Konstantin Levin’, Esra Taner ’Kitty’ rolünde izleyici karşısında olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir