ASAYİŞ - 13 Ocak 2012 Cuma 11:16

(ÖZEL HABER) ÖNCE YANDILAR SONRA KANALA DÜŞTÜLER

A
A
A
(ÖZEL HABER) ÖNCE YANDILAR SONRA KANALA DÜŞTÜLER

Şanlıurfa’da, sobayı benzinle tutuşturmak isterken çıkan yangında yaralanan aynı aileden 3 kişiyi hastaneye götürmeye çalışan otomobil kanala düştü.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Akçakale ilçesine bağlı Aşağı Dere köyünde meydana gelen olayda, sobayı yakmaya çalışan Abdullah T. ve eşi Yaze T. bir türlü yanmayan sobayı benzinle tutuşturmak istedi. Sobaya konulan benzinin ateşle parlaması sonucu evde yangın çıktı. Çıkan yangında Abdullah T., Yazın T. ve çocukları Halil T. ağır şekilde yaralandı. Komşuları tarafından evden çıkarılan aile, otomobille Akçakale Devlet Hastanesi’ne götürülmek istendi. Ancak ailenin bindiği araç bu kez kanala düştü.
Kazanın sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, araçta bulunan anne, baba ve çocuklarını alarak hastaneye götürdü. Akçakale Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce 31 Ağustosa kadar denizlerde avlanmak yasak Denizlerde su ürünleri av yasağı 31 Ağustos 2024 tarihine kadar yasaklandı. Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri yasağı ile ilgili olarak “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümleri gereğince, trol avcılığına açık tüm karasularımızda 15 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında, dip trolu ile su ürünleri istihsali yasaktır. Çevirme ağları kullanılarak belirli bir alanı kapatmak sureti ile bu ağlara dalarak ve elle çekerek kıyıda dar bir saha içerisine toplamak suretiyle (elleme veya eleme adı verilen yöntemle) su ürünleri avcılığı yasaktır. Bütün karasularımızda, ığrıp, trata, tarlakoz, manyat ve benzeri kıyı sürütme ağları ile su ürünleri avcılığı ve bu ağlar ile ağları kullanmaya yarayacak donanımların balıkçı gemilerinde bulundurulması yasaktır. Akçakoca İlçesi Melenağzı köyü Büyük Melen Çayının denize karıştığı yer merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır. İlimiz Akçakoca İlçesi açıklarında doğalgaz üretim platformu ve iletim hattı borularının bulunduğu koordinat noktalarını birleştiren alanda su ürünleri avcılığı yasaktır. Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde ana mendireğin başından itibaren 100 m yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır. Tebliğ hükümlerine uymak şartıyla olta, uzatma ve parakete gibi avlanma araçlarıyla avcılık serbesttir” açıklama yaptı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, “İl ve İlçe Müdürlüğümüz ekiplerince; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında 2023 - 2024 av sezonu boyunca, İlimiz genelinde balık satış noktaları, balık nakil araçları, barınak ve teknelerde toplam 677 denetim gerçekleştirilmiş olup, bu denetimlerde mevzuata uygun olmayan davranışlardan dolayı toplam 67918 TL tutarında idari para cezası uygulandığını belirterek su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak ve denizlerimizdeki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla balıkçılarımızın su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara uymaları, balıkların yaşamları boyunca en az bir kere üremelerine imkan vermek, gelecek nesillere olan en büyük sorumluluğumuzdur’’ dedi.
Edirne Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınmaz hale geldi Edirne’de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı kadının o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edirne’de çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay ölümden döndü. Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan Zehra Oluçay, apartmanın bahçesinde bulunduğu esnada köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçarken apartmanın merdivenlerine düşen Oluçay, kanlar içinde kaldı. Yardım çığlıkları üzerine bahçeye çıkan vatandaşlar, Zehra Oluçay’ı kanlar içinde görünce büyük şok yaşadı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Oluçay’ın baş kısmında yaralanmaların olduğu belirlendi. Köpeklerin saldırısı kameraya yansıdı Köpeklerin saldırı anı apartmanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde köpeklerin Oluçay’ın üzerine koştuğu görülüyor. Yaşlı kadının köpeklerden kaçarken düştüğü esnada, köpeklerin hızlıca apartman girişinden kaçtığı da kameralara yansıdı. “Her yer kan içindeydi” Köpeklerin üstüne koşmasıyla korku dolu anlar yaşadığını anlatan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, köpeklerden kaçarken yere düştüğünü ve yaralandığını söyledi. Başından kan akmaya başlayınca komşularından yardım istediğini belirten Oluçay, ambulansla hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Yaralı kadına ilk yardıma koşan komşusu Şükran Açış da, kapı önüne çıktığında her yerin kan içinde olduğunu belirterek, “Zehra komşuyu kanlar içinde görünce fena oldum, hemen çocuklar yardıma yetişti” dedi. “Köpeklerin gözü dönmüş beni parçalayacaktılar” Aynı bölgede sabah saatlerinde işe giderken köpeklerin saldırısına uğradığını ve kendini korumak için yaklaşık 5 dakika mücadele ettiğini belirten bir başka vatandaş Gülden Gülsever de, “Köpeklerin gözü dönmüş, beni parçalayacaklardı. Kendimi çok zorlukla kurtardım” açıklamasında bulundu. “Nasıl kaçacağımı şaşırdım” Geçen hafta apartman girişinde başıboş sokak köpeklerinin kendini sıkıştırdığını söyleyen 11 yaşındaki Aras Kaya Bilgiç, “Markete giderken apartmanın köşesinde köpekler beni sıkıştırdı. Nasıl kaçacağımı şaşırdım. En son arka kapıdan kaçabildim” dedi. Mahallede yaşayan öğrenciler, her an köpek saldırısına uğramaktan korktukları için okula gidemediklerini söyledi. Mahalle sakinleri de, çocukların parklarda dahi oynayamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.