GENEL - 08 Şubat 2012 Çarşamba 09:42

ÇANAKKALE`DE YOĞUN KAR YAĞIŞI VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

A
A
A
ÇANAKKALE`DE YOĞUN KAR YAĞIŞI VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Çanakkale’de sabah saatlerinde tipi şeklinde başlayan yoğun kar yağışı ve şiddetli poyraz fırtınası hayatı felç etti.
İl merkeziyle Eceabat, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde de etkili olan kar yağışı yollarda zaman zaman küçük çaplı kazaların yaşanmasına sebep oldu. Saatteki hızı zaman zaman 70-80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz fırtınası sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki arabalı vapur seferleri ise iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferlerinin ise normal olarak
yapılabildiğini açıkladı.
Öte yandan tipi şeklindeki kar yağışı sebebiyle görüş mesafesinin zaman zaman 1 milin altına inmesi üzerine devreye giren Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, Çanakkale Boğazı’nda seyreden gemileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Çok sayıda küçük tonajlı gemi ise fırtına sebebiyle Bozcaada ve Gelibolu açıklarında demirlemek zorunda kaldı.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ise zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Çanakkale istikametinden İstanbul, Bursa ve İzmir yönüne gidecek otobüs firmalarını da uyaran ekipler, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Çanakkale Belediyesi’ne bağlı ekiplerle Karayolları ekipleri, buzlanma sebebiyle maddi hasarlı küçük çaplı kazaların da yaşandığı il merkezinde tuzlama çalışması başlattı.
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri il merkezinde fırtına ile birlikte etkili olan kar yağışının yarın da aralıklarla süreceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir