ASAYİŞ - 31 Ocak 2012 Salı 17:06

DİYARBAKIR`DA SOBA FACİASI: 6 ÖLÜ, 2 YARALI

A
A
A
DİYARBAKIR`DA SOBA FACİASI: 6 ÖLÜ, 2 YARALI

Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu evde sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk ile birlikte 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.
Edinilen bilgiye göre yangın, Eğil’in Ilgın köyünde geçici köy korucusu Mehmet Hanifi Yılmaz’ın 6 çocuğu ve eşi Sabiha Yılmaz ile yaşadığı iki katlı evin üst katında bugün saat 05.00’da meydana geldi. Yangın iddiaya göre, sabah tutuşturmak için sobaya benzin ya da parlayıcı madde dökülmesi sonucu çıktı. Sobada aniden yükselen alevler, kısa sürede bulundukları odayı tamamen sarması nedeniyle oda tamamen yandı. Yangını fark eden köylülerin söndürme çabaları sonrası baba Mehmet Hanifi Yılmaz (58), anne
Sabiha (40) çocukları Gülistan (18), Hacı (12), Abdurrahman (11) ve Eyüp (9) yanarak hayatını kaybederken, köylüler alevlerin arasından Mehmet Yaşar Yılmaz (16) ile Adem Yılmaz’ı (5) güçlükle yaralı olarak çıkardı.
Diyarbakır’daki hastanelere götürülen yaralılardan durumu ağır olan Adem Yılmaz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Solunum cihazına bağlanan Adem Yımaz’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Mehmet Yaşar Yılmaz’ın durumunun iyi olduğu belirtildi.
Olay sonrası Eğil Kaymakamı ve Dicle Kaymakamı olay yerine gelirken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da köye gelerek hem baş sağlığı dileğinde bulundu hem de yanan evde inceleme yaptı. Yangın nedeniyle sabah saat 06.00’da yola çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracı da yolda mahsur kalırken, itfaiye aracını yolu açmak için gelen greyderler zorlukla kurtardı.
Vali Toprak, incelemelerde bulunup, köylülere başsağlığı diledikten sonra yanan evde incelemelerde bulundu. Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Vali Toprak, "Yangının, sobadaki kömürün benzinle tutuşturulması sonucu meydana geldiğini değerlendiriyoruz. Yangında aynı aileden 4’ü çocuk 2’si yetişkin 6 kişi yaşamını yitirdi. Biri 5 yaşında, diğeri ise 16 yaşında 2 çocuk da yaralandı. Yaralılardan küçük olan çocuğun durumu ağır. Durumu ağır olan yaralı, devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi" dedi.
Yangının ardından Eğil Cumhuriyet Savcısı’nın evde yaptığı incelemenin ardından ölen 6 kişinin cesetleri ambulanslarla otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Köyde kadınlar ölenler için gözyaşı dökerken, sinir krizi geçirenler oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.