GENEL - 02 Şubat 2012 Perşembe 15:32

KADİR TOPBAŞ: "EKİPLERİMİZ KARLA MÜCADELE DE BAŞARILIYDI"

A
A
A
KADİR TOPBAŞ: "EKİPLERİMİZ KARLA MÜCADELE DE BAŞARILIYDI"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Ekiplerimiz karla mücadele de gerçekten başarılıydı, ana arterler açıktı. Bizim bölgelerimizde bir sıkıntı yaşatmamaya özen gösterdik" dedi.
İBB Başkanı Kadir Topbaş katıldığı "Almanya’nın Ortasında Alman-Türk Başarı Öyküleri" başlıklı kitabın tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kar yağışında belediye ekiplerinin başarılı olduklarını ifade eden Topbaş, "Ekibimiz gerçekten başarılıydı, çok ciddi çalışmalar yaptılar. Ana arterler açıktı. Bizim sorumluluk alanlarımız arter olarak, yollar olarak köy yolları dahil 6 bin kilometreyi geçmekte ve özellikle kendi içindeki çok ciddi trafik kullandığı 3 bin kilometrelik hat
üzerinde çok ciddi çalışmalar yapıldı. Tipinin zaman zaman bazı bölgelerde etkili olduğunu çok ciddi sıkıntılar çıkardığını da gözledik. Bizim bölgelerimizde bir sıkıntı yaşatmamaya özen gösterdik. Vatandaşlarımız da hassasiyet gösterdiler. Bu konuda da İstanbullu’lara özellikle teşekkür ediyorum. Toplu taşıma araçlarını tercih ettiler" dedi.
Solüsyon ve diğer malzemelerin kullanımında net bir rakam veremeyeceğini ifade eden Topbaş, "Tahminen söyleyeceğim, 40 bin tonun üzerinde tuz atıldığını yine o miktara yakın solüsyon atıldığını da biliyorum. Metrobüs hattı kesintisiz bir hat olarak yapıldı. Yöneliş tamamen metrobüs olunca kapasitesini çok aştı. Neticede kar yağışı olumsuz bir etki yaratıyor. Üzerinde durduğumuz özellikle acemi şoförler var. Aracını yeni edinmiş olanlar var. 5 bin liraya araç alıp da, bin lira verip kar lastiği
takmayanlar var. Biz de onlara bu tip havalarda araçlarıyla dışarı çıkmamalarını önermekteyiz" şeklinde konuştu.
"HAYDARPAŞA SANATSAL, KÜLTÜREL AKTİVİTELER VE KONAKLAMA İHTİYACI VERECEK"
Haydarpaşa Garı’nın akıbeti ile ilgili bir soru üzerine ise Topbaş, "Hızlı tren ve hatların rehabilitasyonu için bir çalışma başlatıldı. Bu tabi mevcut banliyö hatlarını da etkiliyor. Artık Haydarpaşa Marmaray’dan sonra bugünkü gar fonksiyonunu bir miktar yitirmiş oluyor. Artık trenler mevcut Marmaray’ı kullanmak suretiyle kesintisiz gecikecekler. Yani bir gar ihtiyacı kalmayacak. İnsanlar istedikleri İstanbullular ya da İstanbul’a gelenler herhangi bir istasyondan inip binebilecekler. Çünkü tarifeli,
zamanlı, istasyonun gidiş geliş zamanı belli olacağı için geçmişteki gibi istasyon olma ihtiyacı kalmıyor" dedi.
Kadir Topbaş, İstanbul için eser kabul ettiğimiz önemli yapı ile ilgili plan çalışmalarının yapıldığı bilgisini de vererek sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Bu çalışmalar bizim belediye meclisimizden geçti. Haydarpaşa Garı’na verilen fonksiyon sanatsal, kültürel aktiviteler ve kısmen konaklama ihtiyacı verebilecek şekilde değerlendirilmesi gibi bir fonksiyon düşünüldü."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.