GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 15:18

YÖNETMEN VE OYUNCU GANİ RÜZGAR ŞAVATA ULUDERE`DE

A
A
A
YÖNETMEN VE OYUNCU GANİ RÜZGAR ŞAVATA ULUDERE`DE

Yönetmen ve Oyuncu Gani Rüzgar Şavata, Irak sınırındaki bombalamada 35 kişinin hayatını kaybettiği Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortasu köylerine giderek ailelere taziye ziyaretinde bulundu.
Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını öpen Şavata’nın ziyaret sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Uludere’de yaşanan olayı çekimlerine Kuzey Irak’ta başladığı Dört Ateş (Çarçıra) filminde canlandıracağını belirten Şavata, Uludere olayından dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Şavata, "Keşke bu acılar yaşanmadan bunu filmlerimde anlatsaydım. Ama maalesef çocuklarımız kendilerini feda etti. Bizim filmlerimiz çürüyüp gidecek. Ama çocuklarımızın ölümleri gerçek bir film oldu. Bu artık
dünya arşivinde belgelendi. Bunların bu acıları çürümeyecek. Şu anda bir film çekiyorum. Bu katliamı filmin içine koyacağım. Filmin konusu bu halkın acısı, kültürü, tarihi, yaşamı ve acılarıdır" dedi.
Sanatçı olarak toplumun acılarını ayna gibi yansıtmak durumunda olduğunu belirten Şavata, davasının para değil halk olduğunu dile getirdi. Şavata, "Halkımın bu cesareti bana daha çok film çektirecektir. Ben halkımın dualarıyla bugüne kadar ayaktayım. Bu ülke şehit kanlarıyla yoğrulmuş. Bu bölge insanı acıyı, varlığı ve yokluğu da iyi biliyor. Mezarlıkta da gördüm ki mezarlar bir çiçek bahçesiydi. Bu şehitler orada yeşerecek. Güneşin doğduğu yerde bu şehitlerin acıları bütün Türkiye halkların yüreğinde
gönüllere su serpecek. Güneşi balçıkla sıvamaya çalıştılar. Bizi et ve tırnak gibi gördüler. Oysa bu halkın yüreğinde et ve tırnak değil et ve kemiğiz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir