GENEL - 03 Ocak 2012 Salı 13:51

HAYDARPAŞA-ADAPAZARI DEMİRYOLU HATTINDA TREN SEFERLERİ 8`E İNDİRİLDİ

A
A
A
HAYDARPAŞA-ADAPAZARI DEMİRYOLU HATTINDA TREN SEFERLERİ 8`E İNDİRİLDİ

Yüksek hızlı tren inşaatı nedeniyle Gebze-Köseköy arasında yapılacak yol yapım çalışmaları, Adapazarı-Haydarpaşa seferlerini durdurdu. TCDD tarafından aylar öncesinde yapılan duyuruya rağmen birçok vatandaş tren garlarına gelince mağdur oldu.
Ankara İstanbul arası yüksek hızlı tren çalışmalarında Köseköy-Gebze arasında kalan hattın yenilenecek olmasından dolayı 100 yıllık Haydarpaşa-Adapazarı hattı kapandı. 31 Ocak tarihine kadar ilk etapta günde 5 seferi iptal edilen hatta günde 8 sefer yapılacak. Adapazarı’ndan Haydarpaşa’ya giden 05.00, 07.00 ve 07.40 trenlerinden sonra 5 sefer TCDD tarafından kaldırılırken, 07.40’tan sonra bir sonraki sefer 15.35’te yapılacak.
Günde yaklaşık 20 bin yolcunun yararlandığı hatta yaşanan bu iptaller aylar öncesinden duyurulmasına rağmen uygulamanın ilk iki gününde vatandaşları mağdur etti. İstanbul’a gitmek amacı ile Adapazarı Tren Garına gelen vatandaşlar saatlerce seferi iptal edilmeyen 15.30 trenini bekledi.
Günlerdir tren seferlerinin iptal edileceği yönünde bir duyurunun yapılmadığı tren garında, gişelere de tren seferlerinin iptal olduğu bilgisi asıldı. Ayrıca, saat ve güzergah bilgisinin bulunduğu panolarda da iptal edilen seferlerin üzeri beyaz kağıtlarla örtüldü.
Tren seferlerinin ay sonu iptal edilecek olması özellikle her gün Kocaeli-Adapazarı arasında yolculuk etmek için treni kullanan öğrenci ve işçileri kara kara düşündürüyor. Karayoluna kıyasla yüzde 60 daha ucuz olan tren yolu ayrıca vatandaşlar tarafından güvenli olduğu içinde tercih ediliyor.
Her gün 20 bin kişinin ulaşımını sağladığı demir yolunun iptal olmasının ardından Sakarya’da faaliyet gösteren ve her gün yarım saatte bir İstanbul’a sefer düzenleyen 3 otobüs firmasının yolcu taşıma kapasitesinin ise bu rakamı taşımaya yetip yetmeyeceği merak ediliyor.
Tren seferlerinin azaltıldığı ilk iki gün otobüs firmaları tren istasyonuna çığırtkan yerleştirerek müşterileri otobüs firmalarına yönlendirirken, tren seferlerinin tamamen iptal olmasının ardından Sakarya-İstanbul arası sefer yapan firmaların sayısının da artması bekleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir