POLİTİKA - 31 Ocak 2012 Salı 14:37

AK PARTİ TBMM GRUP TOPLANTISI...(2)

A
A
A
AK PARTİ TBMM GRUP TOPLANTISI...(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’da hiçbir ülkenin diğer ülkelere sırtını dönme, o ülkelerdeki gelişmelere kayıtsız kalma lüksü olmadığını belirterek, "Biz bölge ülkelerindeki iktidar mücadelelerinin, siyasi çekişmelerin tarafı elbette değiliz ve olamayız. Ancak bölge halklarını hak ve hukukunu, bölgesel istikrarın tarafıyız ve insaniyet namına sorumluklarımızı da üzerimizden atamayız" dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki son gelişmelere değindi. Erdoğan, bölgede yaşanan gelişmelerde Türkiye olarak derece ilkeli bir tutum sergilediklerini, sadece hakkın, hukukun ve halkların arzu ve taleplerinin arkasında durduklarını söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:
"Ne bir gizli ajanda ile hareket ediyoruz ne de çıkar odaklı bir yaklaşım içindeyiz. Sünni, Şii, Nuseyri, Alevi, Arap, Kürt, Ortodoks, Katolik Etnik köken, din, mezhep ayrımı yapmıyor, politikalarımızı bu zahiri unsurlara göre asla şekillendirmiyoruz. Ben en başından itibaren şunu söylüyoruz: bölgede, bir ülkede yaşanan belirsizlik, bir ülkedeki huzursuzluk, istikrarsızlık kendi sınırlarını aşıyor ve tüm bölgeye sirayete diyor.
Filistin bu tezimizin bir asırlık örneğidir. Lübnan aynı şekilde, Irak, Suriye, Afganistan aynı şekilde. Bu bölgede hiçbir sorun lokal kalmıyor. Çeşitli nedenlerle tüm bölgenin refahını, istikrarını, huzurunu yakından ilgilendiriyor. Şu çok net görülmüştür ki; Filistin meselesi çözülmeden bu bölgenin kalıcı barışa ulaşma imkanı yoktur. Irak istikrara kavuşmadan, Suriye’de akan kan durmadan, Afganistan’ın, Yemen’in, Lübnan’ın, Somali’nin sorunları çözüm yoluna girmeden bu bölgenin topyekün huzura kavuşma
imkanı yoktur. Bu bölgede hiçbir ülkenin diğer ülkelere sırtını dönme, o ülkelerdeki gelişmelere kayıtsız kalma lüksü de yoktur."
Irak’taki, özellikle de Kuzey Irak’taki otorite boşluğu nedeniyle Türkiye’nin 30 boyunca, oradan yönelen terör karşısında çok ağır bedeller ödediğini belirten Erdoğan, "Kuzey Irak’ta yerleşerek Türkiye’yi tehdit eden terör örgütünün Irak’ın içişi olduğu söylenebilir mi? Tüm bölgede mezhep çatışmasını tetikleme ihtimali olan Sünni-Şii geriliminin Irak’ın iç meselesi olduğu düşünülebilir mi? Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların bizim tarafımızdan dikkate alınmaması mümkün olabilir mi?" diye
sordu.
Suriye’de son aylarda yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’nin ağır fatura ödediğini ve ödemeye devam ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Filistin-İsrail meselesinde aynı şekilde Türkiye olarak ödediğimiz bedeller var. Bu faturayı bölgede sadece biz ödemiyoruz. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, diğer ülkeleri de az ya da çok bu meselelerin ceremesini çekiyorlar. İşte bizim Türkiye olarak bütün gayretimiz, bu sorunların tüm bölgenin gayretiyle çözüme kavuşturulmasıdır. Biz bölge ülkelerindeki
iktidar mücadelelerinin, siyasi çekişmelerin tarafı elbette değiliz ve olamayız. Ancak bölge halklarını hak ve hukukunu, bölgesel istikrarın tarafıyız ve insaniyet namına sorumluklarımızı da üzerimizden atamayız" diye konuştu.
"BİZİM İŞİMİZ BİZE YETER"
Başbakan Erdoğan, ölümlerin ve katliamların artık son bulmasını istediklerini belirterek, "Türkiye hiçbir mezhebin karşısında da değildir, arkasında da değildir. Türkiye mezhep ayrışması, çatışması üzerinden güç devşirmenin, böyle ucuz hesapların içine de hiç girmedi. Tam tersine Türkiye, on yıllardır, yüz yıllardır devam eden bölge halklarına büyük acılar yaşatan meselelerin artık aklı selimle, sağduyuyla ele alınmasını, bir diyalog, istişare ortamının oluşturulmasını en güçlü savunan ülkedir. Hiç
kimsenin içişlerinde gözümüz yok, bizim işimiz bize yeter. Biz hiçbir ülkenin içişlerine karışmak, müdahale etme niyetinde değiliz ve olmadık" diye konuştu.
"ORTADOĞU’NUN TARİHİ, KANLA DEĞİL MÜREKKEPLE YAZILMIŞTIR"
Erdoğan, bazı meselelerin içişleri olarak kalmadığını, bu ülkelerin yöneticileri ve sorumluluk sahibi olan önderlerinin görmek zorunda olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bizim iyi niyetli tavsiyelerimizi içişlerine müdahale olarak algılayanlar önce çıkıp kendi özeleştirilerini yapsınlar. Ortadoğu’nun tarihi birilerinin iddia ettiği gibi kanla yazılmamıştır, Ortadoğu’nun tarihi mürekkeple yazılmıştır, ilimle, hikmetle, sanatla, medeniyetle yazılmıştır. Bağdat, Şam, Mekke, Medine İsfahan, Beyrut, Kahire, Diyarbakır, Bursa, İstanbul tarihi boyunca siyasi çekişmelerle değil, ortaya koydukları muhteşem eserlerle konuşulmuşlardır.
Biz, kalemin kılıcı kestiğine inanan bir medeniyetin sahipleriyiz. Bunu bir avuntu, bir nostalji olarak ifade etmiyorum. Dün bu böyleydi, Allah’ın izniyle bütün bu coğrafyanın gayretleriyle yarın da bu böyle olacaktır. Herkes, bölgedeki her ülke Türkiye’den emin olsun. Türkiye bölgenin meseleleri için samimiyetle gayret sarf eden, bölgenin selametini de her türü çıkarın üzerinde gören bir ülkedir."
"AVRUPA’NIN TUTUMUNU NOT EDİYORUZ"
Türkiye’yi Batı için, Avrupa ve Avrupa Birliği için değerli yapanın da işte bu samimiyeti ve diyalog gücü olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Türkiye doğusunda ve güneyinde bir iktidar, bir güç mücadelesi içinde olmadığı gibi, Avrupa’da da bir güç mücadelesi, bir öne çıkma mücadelesi içinde değildir. Türkiye,yüzü Avrupa’ya bakan, ama sırtını Doğu’ya dönmemiş bir ülke olarak hem Doğu hem de Batı için bir imkandır, bir fırsattır. Biz 9 yıldır gerek Doğu’da, gerek Batı’da muhataplarımıza bunu çok net ifade ettik. ’Türkiye’nin Avrupa’ya yük olmaya değil, yük almaya aday olduğunu’ her fırsatta tekrarlıyoruz.
AB’ne adaylık konusunda, AB müktesebatına uyum konusunda muhatabımızın gösterdiği gayretten kat kat fazlasını göster, düzenlemelerimizi tek tek yapıyoruz. Türkiye’nin imkanlarına, fırsatlarına rağmen, bizim tüm iyi niyetimize rağmen Avrupa’da bize karşı sergilenen tutumu da bir kenara not ediyoruz. Ben bugün burada Fransa konusuna girecek değilim; o konuya bugün Fransızım."
MUHALEFETE TEŞEKKÜR
Başbakan Erdoğan, Fransa ile yaşanan süreçle ilgili olarak, CHP’ye, MHP’ye, meclis dışındaki partilere, sivil toplum kuruluşlarına, bilim adamlarına ve medyaya bu konuda gösterdikleri duyarlılık ve dayanışma ifadelerinden dolayı şahsı ve millet adına teşekkür etti. Erdoğan, "Aziz milletimize, 75 milyon vatandaşımıza, yani tam açık söyleyeyim, 74 milyon 724 bin 269, bu nüfusumuza vakur duruşlarından dolayı aşrıca şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.
Ankara Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında kutluyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda telif hakkını da kapsayan ve fikri mülkiye haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak için 2000 yılından itibaren her yıl 26 Nisan’ın ’Dünya Fikri Mülkiye Günü’ olarak kutlandığı ifade edildi. Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından ilan edilen 2024 yılının temasına ilişkin, şunları kaydetti: "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının teması, ’Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik İnşa Etmek’ olarak belirlendi. Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim." Kültür ve Turizm Bakanlığının telif haklarında sürdürülebilir kalkınmaya ve Türkiye’nin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Ersoy, "Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum" ifadesi kullanıldı.
Karabük U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu Karabük’te başladı Karabük’te dört gün sürecek U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı. Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 25-28 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi. Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yar aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz” şeklinde konuştu. U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.