YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 09:40

GKV OKULLARI VE GAÜN İŞBİRLİĞİ

A
A
A
GKV OKULLARI VE GAÜN İŞBİRLİĞİ

Gaziantep Üniversitesi ve GKV Özel Okullarının iş birliğiyle gerçekleştirilen Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri konulu seminer çalışması tamamlandı.
Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Liseleri Avrupa Birliği Kulübü, MUN Kulübü ve Münazara Kulübü öğrencilerine ve öğretmenlerine Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğünden Fatih Yılmazoğlu tarafından verilen Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri semineri altı haftalık çalışmanın ardından sertifika töreni ile son buldu. Düzenlenen Törene GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri Av. Mete Sayın ve Dr. Mustafa Özgün, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili ve çok sayıda davetli katıldı. Seminer GKV Özel Liseleri içerisinde altı haftalık bir süreçte gerçekleştirildi. Bu süre boyunca öğrencilere ve öğretmenlere Avrupa Birliği’nin kurulumundan günümüze gelişim süreci ve Türkiye’nin üyelik aşamaları ile ilgili tarihi ve kültürel detaylar aktarıldı.
Sertifika törenine katılan ve katılımcıların sertifikalarını veren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, programın üniversitenin halka açılımında çok önemli bir adım olduğunu ve GKV Okulları gibi köklü ve çağdaş bir kurumla işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Törende bir konuşma yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy’a da eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Törende GKV Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, ”Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri Sertifika Programı Gaziantep Üniversitesi AB Uzmanı Sayın Fatih Yılmazoğlu tarafından Aralık ayı başından itibaren 6 haftalık bir sürede GKV Özel Liseleri Avrupa Birliği Kulübü, Münazara Kulübü ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü üyesi yaklaşık 35 öğrencimize verilmiştir. AB Tarihçesi, AB Kurumları, AB Üyesi Devletler ve AB - Türkiye İlişkileri alt başlıklarında temel konuları içeren program, gelecekte ülkemizi yönetecek gençlere AB’yi en iyi şekilde öğreterek, 1959 yılından beri tam üyesi olmak için bitmeyen bir uğraş verdiğimiz, ulusal bir onur meselesi haline gelmiş, insan hakları, demokrasi ve adalet gibi evrensel değerlerin güvencesi kabul edilen AB üyeliği sürecimizi mutlu sonla tamamlamamız için gerekli donanımı kazandırmayı hedeflemiştir. Türkiye’nin AB üyeliği süreci sayısız engeller ve isteklerle sürekli kesintiye uğrasa da son söz yine bizlere düşmektedir. Ya çağdaş ve saygın bir dünya ülkesi olmak için beklentileri kararlılıkla yerine getirir, ya da kendimize başka bir yol çizeriz. AB’nin en vazgeçilmezleri olan siyasette, hukukta, ekonomide, sosyal ve kültürel konularda gereken reformları yapabilmemiz bu alanlarda iyi yetişmiş yöneticilere ve nitelikli insan gücümüze bağlıdır. Bu mini projeyle öğrencilerimize AB’ne tam üye olabilmemiz konusunda farkındalık yaratarak temel alt yapı oluşturmak hedeflenmiştir. Projede kentimizin gurur kaynağı parlayan yıldızımız Gaziantep Üniversitesinin değerli katkısı bizleri onurlandırmıştır. Her zaman yanımızda olan, okullarımıza verdiği destekle bizleri cesaretlendiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun Hocamıza programın sertifika törenine teşrifleri için GKV Özel Okulları adına saygılarımızı sunar, program sorumlusu AB uzmanı Sayın Fatih Yılmaz’a, programda emeği geçen okulumuz yönetici ve öğretmenlerine ve sertifika almaya hak kazanan sevgili öğrencilerimize teşekkür eder, üniversite - okul işbirliğinin güzel bir örneği olan bu çalışmanın devamını dilerim” dedi.
Düzenlenen törenin ardından sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin sertifikalarını GAÜN Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun verdi. Yapılan çalışmalara katkılarından dolayı GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy da GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a, Rektörlük görevlisi Fatih Yılmazoğlu ve Rektör Danışmanı Hacer Özil’e birer plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir