YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 09:53

SÖKE MOBESE KENT GÜVENLİK SİSTEMİ VE PASAPORT ŞUBESİ HİZMETE AÇILDI

A
A
A
SÖKE MOBESE KENT GÜVENLİK SİSTEMİ VE PASAPORT ŞUBESİ HİZMETE AÇILDI

Söke Mobese Kent Güvenlik Sistemi ve Pasaport Şubesi’nin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende projeye katkı yapan başta Söke Belediyesi olmak üzere sponsor kuruluşlara plaket verildi.
Söke’de Kameralı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) 3’ü sabit 15 kamera ile hizmete girdi. Aydın Valisi Kerem Al’ında katıldığı törende MOBESE’ye katkı sunan Söke Belediyesi adına Başkan Necdet Özekmekçi’ye, Borsa Başkanı Bertan Balçık’a, Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran’a, Esnaf Odaları Başkanı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş’a, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ve Batı Söke Çimento AŞ. adına yüklenici firma temsilcisi Ümit Devran’a plaket verildi. Toplantıda ayrıca MOBESE Projesinin hizmete girmesinde bürokratik çalışmalar yürüten, ihale’yi gerçekleştiren Söke Belediyesi, Emniyet ve Endüstri Meslek Lisesi personeline de birer teşekkür belgesi verildi.
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Kaymakam Mehmet Demirezer yaptıkları konuşmalarda projenin hayata geçirilmesine katkı sunan kuruluşlara teşekkür ederlerken; Aydın Valisi Kerem Al’da kameralı güvenlik sisteminin bazı suçların önlenmesinde de caydırıcı olması açısından da önem taşıdığına dikkat çekti. Özel hayata müdahale ve güvenlik kavramlarının sürekli karşı karşıya gelen kavramlar olduğunu belirten Aydın Valisi Kerem Al; “Kamera güvenlik sistemi olsa olsa suçlulara ve suça müdahaledir” dedi.
SÖKE PASAPORT ŞUBESİ HİZMETE GİRDİ
Söke Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi Aydın Valisi Kerem Al’ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Emniyet Müdürlüğü Birinci katında hizmete giren pasaport şubesinden ilk gün sekiz vatandaşın müracaatları kabul edildi.
Pasaport hizmetlerinden yararlanmak isteyen Söke’de ikamet eden vatandaşların Kuşadası ve Aydın’a gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Kaymakam Mehmet Demirezer; “Artık pasaport hizmetini vatandaşımızın ayağına getirerek zaman ve iş gücü kaybının önlendiğini düşünüyoruz” dedi.
Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü pasaport şubesini hizmete açan Aydın Valisi Kerem Al, pasaport şubesinde görev yapan polislere sorduğu sorulardan tam ve sağlıklı yanıt alınca memnuniyetini dile getirerek, pasaport şubesinin Sökelilere hayırlı olmasını diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir